13 Şubat


İyi pazarlar 

Bu haftanın çalışmalarına kısaca göz atarsak 

Çek Cumhuriyeti başta olmak üzere birçok ülkede önemli projelere imza atan dans ve koreografi sanatçısı Sayın Martin Dvorak Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek bizimle kültür ve sanat alanında işbirliği imkanlarını değerlendirdi.


Ülkemizin tanınan hukukçularından Sayın Dr. Ferhat Cimbar Orta Avrupa temasları çerçevesinde ziyaret ettiği Prag’da bizler ile görüşerek Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım imkanları üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Prag’ı ziyarete İstanbul’dan gelen Sayın Rabia Albayrak Değirmenci ve eşi Sayın Recep Furkan Değirmenci ile Viyana’da yaşayan aile dostları Sayın Sedef Taşkın, eşi Sayın İbrahim Taşkın ve minik kızları Esma Vera Taşkın sefaretimizi ziyaret ederek bizimle sohbet imkanını değerlendirdiler.

Irak’ın Prag Büyükelçisi Sayın Falah Abdulhasan Abdulsada’nın yemek davetine icabet ederek kendisi ve İspanya, Fas, Arnavutluk, Kuveyt, Hindistan ve Sırbistan Büyükelçileri ile Prag Uluslararası Okul müdürü ile güncel gelişmeleri değerlendirdik.

Pandeminin ilk dalgasında Türkiye’ye dönmeye hazırlanırken Prag’da mahsur kalan ve tahliye uçuşumuzla yurda dönen Erasmus öğrencilerimizden Sayın Arif Furkan Fidan, işadamı olarak döndüğü Çekya’da bizi ziyaret ederek ülkemizde üretilen mikro fiber tekstil ürünlerinin Çek pazarına girişi konusunda tavsiyelerimizi aldı.

 Türkiye’nin popüler mobilya markalarından Konfor Mobilya’nın sahibi Sayın Ömer Çetmen, İhracat Direktörü Sayın Mahmut Serkan Şen ve Hukuk Müşavirleri Sayın Avukat Yusuf Kardaş Sefaretimizi ziyaret ederek Büyükelçimiz Sayın Egemen Bağış ile Çek mobilya sektörü konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Türkiye’den Çek Cumhuriyeti’ne demir ihracatımızı arttırmaya yönelik temaslarda bulunmak üzere Prag’a gelen işadamı Sayın tavsiyelerimizi aldı.

Türkiye’de ekranların tanınan simalarından Hukukçu Doçent Doktor Sayın Selman Öğüt sefaretimizi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. 

 Uzun yıllar Prag’da turizm ve spor sektörüne yönelik projeler geliştiren Sayın Ender Altınbilek’in davetine icabet ederek, Almanya Dresden’den gelen işadamları Sayın Osman Zengin ve Cumali Özadanir ile Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasındaki işbirliği imkanlarını değerlendirdik.

Avrupa’nın farklı ülkelerine ihracat yapmak için çıktıkları yolculuk kapsamında sefaretimizi de ziyaret eden Borelf Gıda İthalat İhracat Uluslararası İlişkiler Uzmanı Sayın Şule Betül Tuncer, kızkardeşi Beykoz Pakkan Koleji Sınıf Öğretmeni Sayın Sena Tuncer ve Sebra Fashion Tekstil Genel Müdürü Sayın Tekcan Deniz görüşlerimizi aldılar.

Çekya’nın tanınan iş insanlarından Sayın Lukas Pollak ve Yardımcısı Zlata Kost, işadamları Sayın Çetin Altan Şeynova ve Sayın Muammer idris ile bizleri ziyaret ederek Türkiye ile işbirliği potansiyellerini değerlendirdiler. 

Hafta içinde ayrıca devletimizin 23 Nisan çocuk yarışmalarından, teknofeste kadar bir çok konuda duyurularını sosyal medyada paylaştık. 

Önümüzdeki hafta yeni bir video ile buluşmak üzere hepinize iyi bir hafta sonu ve bereketli bir yeni hafta diliyorum. Kalın sağlıcakla