Türk Hava Yolları’nın sırasıyla Romanya, Kırgızistan ve İngiltere/ Manchester Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan ve çok önemli hizmetlere imza atan abim Cengiz Türksoy, Kars’ın gelmiş geçmiş en büyük ozanlarından olan Devlet Sanatçısı Aşık Şeref Taşlıova ile ilgili bir hatırasını paylaştı. Bu hatırayı naklederken Şeref Taşlıova ağabeyimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.
CENGİZ TÜRKSOY ANLATIYOR
Bizler çocukluk yıllarımız da usta halk ozanları rahmetli Murat Çobanoglu ve Şeref Taslıovayı dinleyerek büyüdük. Karsta Murat Çobanoglunun bir aşıklar kahvehanesi vardı ve ozanlar her aksam orada atışılardı.Yaşımız ufak olduğu için kahvehaneye giremez ,onları dışarıdan cam kenarından izlerdik. THY nin Kırgızistan genel müdürlüğünü yaptığım yıllar. Uçaklar Biskekten İstanbula sabaha karşı kalkıyor ve o saatler de ben genel de havaalanındayım.Oturdugum ofisin kapısı aniden açıldı ve çok uzun boylu olmasından dolayı rahmetli Şeref Taslıovayı bir anda karşımda gördüm.Kendisini tanıyor ve biliyorum ama daha önce hiç konuşmuşluğumuz yok. Önce Allahını selamını verdi ve benim selamını almama dahi firsat vermeden müdürüm;Ocağına düştüm, tv kanallarında da canlı olarak yayınlanacak Turkiye de Turizm Bakanlığının organize ettiği ,
Başbakan ,Cumhurbaşkanının da iştirak edeceği büyük bir programım var, ve bu gün mutlaka gitmem gerek.Uçaklar da yer olmadığı için Almaatan uçamadım ve buraya karayolu ile geldik.Sizin uçaklar da doluymuş ama ben inanıyorum ki sen beni bir şekil de uçurursun.
Ben ozanım hoşgeldin deyip kendisine sarılıp kucakladım. Beraberin de Kazakistan da bir üniversite de görevli prof doktor Özkul Çobanoglu var.Taşlıovayı Kazakistan dan Kırgızistan a Özkul hoca getirmiş.
Bilgisayardan yolcu durumuna baktım uçak 160 kişilik ama satılan bilet 210.Üstüne üstlük birde dünden uçamayan yolcular var yani uçağın 60-70 kişilik bir fazlası var.
Ozanım dedim,uçak full dolu hatta fazlası var ama ben seni mutlaka ucuracagim dert etme,siz kahveleri nasıl içersiniz onu söyleyin deyince ozan aslan hemşehrim deyip boynuma sarılıp yanaklarımdan öptü. Onlar kahvelerin içe dursunlar ben istasyondan sorumlu Ahıska Türkü şefimi çağırıp durumu anlattım ve bu adami mutlaka ucurmamız gerektiğini söyleyip talimatı verdim.
Takriben 15-20 dakika sonra uçağa yolcu alımına başladık ve koltuk sayısı kadar yolcu Kırgız hudut polisi kontrolünden geçtikten sonra yolcu alımını durdurduk.Uçağın kalkmasına 10 dakika kala benim eleman geldi ve müdürüm işlem tamam, misafirimiz uçağa alabiliriz.Haberi duyunca Taslıovada ki sevinci tarif etmek imkansız. Uçağa geçtik ve biletinin ekonomi sınıfı olmasına rağmen helali hoş olsun ,ben kendisini Business'e oturup uğurladım.
Derken aradan birkaç yıl geçti ve İstanbulun en lüks otellerinden birin de bir ödül töreni olacak ve o törene ben de davetliyim.Seçkin ve kalabalık bir davetli topluluğu var ve tören henüz baslamadığı için misafirler kendi araların da sohbet ediyorlar.
Hemsehrim seni görmek ne güzel dige bir ses duydum ,arkama döndüğüm de karşımda merhum Taslıovayı gördüm.Hemen elimden tuttu ve gel sana bir sürprizim olacak değip beni salonun ortasına doğru götürüp;o gün kendisi gibi ödül alacaklardan birisi olan THY nin o zaman ki yönetim kurulu Başkanı Hamdi Topçuya;Hamdi bey senin bu müdür var ya Turizm Bakanının bile devreye girip yapamadığını yaptı.Bakanlığın organize ettiği ve bütün tv kanallarının canlı olarak verdiği programa katılamayacaktım ve çok zor durum da kalacaktım.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum değip boynuma sarıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, şapka, güneş gözlüğü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, müzik enstrümanı çalıyor