Doğum: 10.Temmuz.1943
10.07.1943 tarihinde Silifke’de doğdu. İlkokulu Silifke Cumhuriyet İlkokulunda, orta ve Lise öğrenimini Silifke Lisesi’nde tamamladı. 1961 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünü 1966 yılında bitirdi.
Lise ve Fakülte yıllarından beri arkadaşı ve sözlüsü olan Safa Özen ile evlidir. Konusunda uzman olan Gönül Özen Mersin İlk Öğretmen Okulu’na atandı. Bilindiği gibi Fen Liseleri ve Öğretmen okullarına seçme öğretmenler atanmakta idi. Sekiz yıl Mersin İlk Öğretmen Okulu’nda görev yaptı. Vatan bayrak sevgisi ve Atatürkçülük konusunda hepimize çok önemli katkıları oldu. Benim tarihe ilgi duymam ve bölgemizin tarihi ve kültürüyle ilgi çalışmalar yapmamda değerli öğretmenimin etkisini inkâr edemem.
1973 yılı sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerisi ile Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü tarih öğretmenliğine atandı. Sekiz yılda Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünde görev yaptıktan sonra yine Milli Eğitim Bakanlığının önerisi ile 1981 yılında sonradan fakülte olan Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Tarih Bölümü öğretim üyeliğine atandı. 1982 yılında “Atatürkçülük ve Devrim Tarihi” dalında yüksek lisansını tamamladı. 1984 yılında kendi isteğiyle Ankara Atatürk Anadolu Lisesine tayin edildi. 1988 yılında emekli oldu. 10 yıl da Özel Öğretim Kurumlarında çalışarak meslek hayatını sona erdirdi.
1999 yılından bu yana doğup yetiştiği Silifke’de yaşamaktadır.
İki kız evlat ve üç torun sahibidir. Kızlarından Çağlar Özen Tarsus’ta uzman hekim olarak görev yapmakta, diğer kızı ise, edebiyat ve roman dalında kendini kanıtlamış “Gebe” ve “Aşkın Kokusu” kitaplarıyla tanıdığımız Pınar Özen, Silifke Devlet Hastanesinde diş hekimi olarak görev yapmaktadır.
Binlerce öğrencisine tarih bilincini, vatan ve Atatürk sevgisini aşılayan değerli eğitimci Cennet Gönül Özen’e sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yakın çekim