İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimari Tasarımda Bilişim Yüksek Lisans mezunu Mimar Öznur Çakır Aydoğan ile İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Meltem Aksoy, ‘Uyarlanabilir Ses Kalkanı’ projesiyle Üniversite ve Üzeri Kategorisinde ilk 10 takım arasında yer almanın heyecanını yaşadılar.

“Proje, gerçek zamanlı olarak ses değerlerine göre interaktif olarak hareket ederek biçim değiştiren ve yüzey alanını genişleterek ses bariyeri özelliği kazanan bir “ses verileri etkileşimli dinamik adaptif cephe modülü” sistemidir. Projede, ses sensörleri aracılığıyla dış mekandan alınan ses verileri, mikro işlemci içerisine kodlanmış bir yazılım ile sistemde sayısal değerlere dönüştürülerek cephe modüllerinin belirlenen ses basınç seviye değerleri aralığında hareket etmesini ve bu yolla iç mekandaki ses seviyesinin azaltılmasını sağlamaktadır.”

Aydoğan“Ülkemize ve insanlığa yararlı olacak projeleri destekleyerek, proje üretme ve insanlığa katkı sunma yolunda gençlerin önünü açan SANKO Ailesine kıymetli katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Furkan Şamil Kaya, “Bu nedenle daha fazla tasarrufun kaçınılmaz olduğu bu zamanda insanların farkına varmadan israf ettiği elektrik enerjisini otonom olarak durduran bir sistem tasarlardık” dedi.

Kaya, “Okulumuz adına ilk defa katılım sağladığımız TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda ilk 10 takım arasına kalmak bizleri çok mutlu etti. Bizlere bu imkanı sağlayan TEKNOFEST ekibine ve gençlere verdiği destek için SANKO Holding’e teşekkür ederiz” Dedi.

Ahmet Mintaş, “Amacımız küçük hacimde yüksek enerji depolamak ve hafif olmasını sağlamak ve bu atıklardan yeni nesil süperkapasitör yaptım ve bu teknolojideki maliyeti düşürdüm ve çam kozalağı araba lastiği çam iğnesini de enerji de kullanmış olduk” ifadelerini kullandı.