Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan ve Cezayir'den 650 kişilik kafile Gaziantep Havaalanına uçakla getirilerek buradan AFAD ve polis eşliğinde otobüslere bindirilerek Altınşehir Mahallesi'ne getirildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Kız Safvan bin Muattal Yurdu'na yerleştirilen 650 kişi hazırda bekletilen sağlık görevlileri tarafından sağlık kontrolünden geçirilirken görevliler tarafından ise karantina sonrasında kalacakları adres bilgisi verilerek yurda yerleştirildi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların 81 ildeki yurtlarda misafir edildiğini belirten Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Malumunuz tüm dünyada koronavirüs salgının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bununla ilgili gerekli önlemler alınmakta şuanda yurt dışından yaşayan vatandaşlarımızı 81 ildeki tüm Gençlik Spor Bakanlığı'na ait olan Kredi Yurtlar Kurumlarında misafir edilmesi ile ilgili ilimizde de geçen hafta malumunuz Sırbistan Karadağ’dan gelen 479 işçimizi misafir edip yolcu ettik. Bu hafta itibari ile Suudi Arabistan ve Cezayir’den yaklaşık 650 misafirimizi ağırlayacağız. Hepimizin temennisi odur ki; hiçbir sıkıntı olmazsınız gelen misafirlerimizi ilimizde en güzel şekilde ağırlayıp onların temel ihtiyaçlarından tutunda özellikle her türlü ihtiyaçlarını burada önlemleri alınmış bulunmaktayız."


Kaynak:PHA