31.Mart 2019 akşamı seçimler bitti.Malatya halkı %68 gibi bir oy oranı ile Sn.Selahattin Gürkan Malatya B.Ş.Belediye başkanı oldu.

Sn.Selahattin Gürkan başkan olduktan sonra bu köseden ilk yazım.HOŞ GELDİN ŞEHRÜL-EMİN diye yazmıştım.Daha sonraları yükünüz çok ağır.
Malatya'lınin sizlerden beklentisi çok yüksek gibi bir çok yazılar yazdım yazdım.

Sn.Baskan.
Göreve başladığınızdan bugüne kadar tam 12 ay oldu.yani bir yıl.
Geriye dönüp baktığımda bu 12 ayda neler yapıldı neler yapılamadı şöyle bir inceledim.
Muhakkak ki 12 ay içerisinde çok çok işler yapılmıştır.Halada yapılıyor dur.Tabiki bu yapılanları görmemezlikten gelemeyiz.
Burada sizlere bunları tek tek yazacak değilim.
Daha önceki yazılarımda Sn.Başkandan Malatya'nın öncelikle çözüm bulunması gereken Malatya için çok acil olan bazı sorunları dillendirmiştim.

Nedir bu öncelikli sorunlar diye sorarsanız? 
1- Malatya halkının sizden beklentileri çok yüksek.Görev süreniz içinde bu beklentileri yerine getirmek için LİYAKATLI kadrolarla ve düzenli bir plan dahilinde çalışırsanız büyük sorunları çözmüş olursunuz.
Şöyleki:
13 ilçe belediye başkanları ile bir toplantı yapıp.Bu ilçe belediye başkanlarından kendi ilçelerinde B.Ş.Belediyesinın yapması gereken işlerin ENVANTERİNİ isteyip sonrada ilgili daire başkanları ile toplantı yapıp. İlçelerden gelen bu  talepleri işlerin aciliyetine göre bir takvime bağlanırsa ilçelerin sorunları daha çabuk çözülmüş planlı bir şekilde yapılmış olur ki:Söz konusu daire başkanları bu işleri yaparken sizlerde Malatya'nın diğer sorunlarını çözmek için daha çok zaman ayırmış olursunuz diye yazmıştım.

2-Malatya' nın Güney ve Batıya açılan tek çıkış ana yolu Beylerderesi Viyadügü.Olası bir depremde.yada bir sorunda bu viyadük kullanılmaz olursa ikinci bir alternatif yolun yapılmasının çok önemli olduğunu yazmıştım.

3-Malatya' ya içme suyu sağlayan bölgemizde bir sorun olur.bu su bölgesi zarar görürse Malatya için alternatif yeni bir içme suyu için acilen bir çalışmaya başlanmasını yazmıştım.

4- Malatya 1.derece deprem bölgesi olduğundan yarınlar için acilen dikey yapılanmadan vaz geçilip yatay yapıya geçilmesi gerektigini (bunu sn.baskan seçim meydanlarindada çok dillendirmişti) bunuda yazmıştım.

5-Malatya B.Ş.Belediye başkanlığı ile merkez iki ilçe belediye başkanları ile koordineli bir şekilde çalışılarak Malatya'da yapılacak parkların.bahçelerin.sosyal tesislerin yerlerinin belirlenmesinde gerektiğinde anketler yaparak Malatya halkın ada sorularak uyumlu bir şekilde hizmete sunulmasını yazmıştım.

6- Malatya'nın bazı cadde ve sokaklarında yaya kaldırımlar burada bulunan esnaflar tarafından adeta işgal edilmiş olup yayalar engelliler yürüyemez durumlarda buna bir çözüm bulunsun diye yazmıştım 

7- Herkesin de bildiği gibi Malatya-nın ulaşımda en büyük sorunlarından biri de şehir içi trafik.Malatya'da bazı cadde ve sokaklar trafikte tek yönlü olarak düzenlenmiş.şehir içi trafik sıkışıklığını gidersin diye.Gel görki bu cadde ve sokaklarda oto parklar çift yönlü yapılmaktadır.buda şehir içi trafiği içinden çıkılamaz bir duruma getirmektedir.bunuda yazmıştım.

Yukarıda madde madde belirttiğim Malatya' nın acilen çözüm bekleyen sorunları ve ben bu köseden bu sorunları 12 aydan beri yazıyorum.
Tüm bu acil sorunlar dururken birde baktimki Malatya B.Ş.Belediyesi bir anket yapıyor.
Efendim: Belediyemiz otobüs alacak.Alinacak bu otobüslerin renk seçimini halkımız tesbit etsin.Böyle bir anket yapıyorlar.
Sn.Baskanim:

12 ay gibi görev yaptığınız bu süre zarfında halka sora sora otobüslerin hangi renkte olmalı mı sorusunu mu soruyorsunuz.
Göreve geldiğinizde sizlere demistimki: Malatya'yı Ortaklıkla değil ORTAK AKILLA  yönetirseniz daha iyi hizmet etmiş olursunuz.Halka rağmen değilde halkla beraber halka danışarak Stk kara danışarak yönetirseniz başarılı olursunuz diye yazmıştım.

Sn.Başkan:
Motas sözlerinde bildiği gibi otobüslerin dış yüzünü firmalara reklam için kiraya veriyor ki çokta doğru bir uygulama.
MOTAŞTAN bu otobüsleri   kiralayan firmalar zaten kendi reklamları ile otobüsleri giydirip firmalarının reklamlarını yapacaklar.
Bu durum böyle iken.otobusün renginin hangi renkte olmasının ne önemi varki ANKET yaptırıyorsunuz.
Bunuda ben ve Malatya'lılar anlamış değil.

Yukarıda yazdıklarımın her daim takipçisi olacağım.zaman zaman aynı yazıları yine yazarak sizlere hatırlatacagım.

Tabiki MALATYA'LILAR ADINA.


Saygılarımla.