Opera Sanatçısı Hemşerimiz
CUMHUR İBİLİ
Eylül 1983’te Silifke' de doğdu. Babası Seka kağıt fabrikasında memur annesi ise ev hanımıdır. Üç kardeşin en küçüğüdür. Çocukluğumun en önemli kısmıydı dediği bir bölümü Gazi Mahallesinde, Göksu Nehri kenarında oynayarak geçti.
İlkokula Seka İlkokulunda başladı. Aynı sene Seka Lojmanları' na taşındılar. Babası Turan Bey amatör olarak bağlama çalar, resim yapar ve denemeler, şiirler yazardı. Üç çocuğundan Cumhur sanata aşırı düşkündü. İlkokulda klavye çalmaya ve karikatür çizmeye başladı.
Ortaokulu Silifke Atatürk Ortaokulunda okudu. Karikatür ve resimle ilgisi bu dönemde ön plana çıktı.
Liseyi iki sene Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde okuyarak, bu mesleğin kendisine göre olmadığını düşündüğü için bıraktı.
Silifke Lisesinde yabancı dil bölümünde okudu. Babası İngilizce öğretmeni olmasını çok istiyordu. Müzik ve oyunculuğa olan ilgisi bu yıllarda arttı. Yan binada bulunan Süper Lisenin tiyatro grubuna ısrar ederek girdi. Babası sanat ile ilgili bir bölüm okumasını istemedi.
Başka tarzda müzikler ile ilgilendi, amatör ve bandrollü albümlerde yer aldı. Konserler verdi.
Askerlik çağı gelince acemiliği Erzincan, usta birliği Tekirdağ'da olmak üzere 15 ay askerlik yaptı.
Askerlik dönüşünde gemici olmak hayaliyle gittiği Mersin'de Kerim KICIMAN Bey' in yönlendirmesi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde halkla ilişkiler departmanında işe başladı.
Eserlerde figüranlık yaptı. Sanatta aradığı doyumu opera sanatında buldu. Kurum sanatçılarından Fahri ÖNOĞLU'nun kendisini yönlendirmesi ile şan eğitimi aldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümünü kazandı.
Konservatuvar'da Oğuz ÇİMEN, Aydın UŞTUK ve Doç. Dr. Alper KAZANCIOĞLU ile çalıştı. Foniatriye merak duyarak, öğrenim hayatı boyunca Dr. İlter DENİZOĞLU ile Alsancak Devlet Hastanesi'nde vokoloji üzerine çalıştı.
2010 yılında İzmir A.K.M. de İZ.D.O.B. ile birlikte sahnelenen Kadının fendi kadıyı yendi adlı eserde Nureddin rolünü sergiledi.
Öğrenim hayatı boyunca Pedagog Güzin GÜREL, Pedagog Sebahat TEKEBAŞ, Burak BİLGİLİ, Antonio MARCENO ve Wieland SATTER' in ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. 2012 yılında mezun oldu. Vokal koçu Sylvain SOURET ile şan ve repertuvar çalışmalarına devam etti. 2013 yılında Samsun Devlet Opera ve Balesi' nde koro sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Bruna BAGLIONI ve Tanju NEBOL ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Mehmet ORTAÇ ile şan ve repertuvar çalıştı.
Samsun Devlet Opera ve Balesi' nde sahnelenen; L. BERNSTEIN' ın West Side Story adlı müzikalinde Snowboy W. A. MOZART' ın Die Zauberflöte adlı eserinde Monostatos H. Taner' in Keşanlı Ali adlı Müzikalinde Bileyci Temel G. VERDI' nin Un ballo in maschera adlı eserinde Il primo giudice ve Servo Selman ADA' nın Aşk- ı Memnu Operasında Beşir G. PUCCINI' nin Tosca Operasında Spoletta rolleri ile sahne aldı.
2017 senesinde sanatçı toprağından beslenir diyerek Mersin'e döndü. Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde koro sanatçısı olarak çalışmakta, çeşitli eserlerde solist ve korist olarak sahne almaktadır.
Hemşerimiz Cumhur İbili’ye çıktığı bu sanat yolculuğunda hayırlı, başarılı ve sağlıklı bir ömür diliyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta