Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, “İstiklal ve istikbalimiz üzerinde hesap yapanlar bilsin ki ecdadın, ‘Ya istiklal ya ölüm.’ diyerek bize bıraktığı bu kutsal vatanı, biz de, ‘Ya olacağız ya öleceğiz.’ diyerek ihanet içindeki hainlere, üzerimizde hesabı olan emperyal güçlere ve uğradığımız her türden musibetlere rağmen bizden sonraki nesillere mutlaka teslim edeceğiz.” dedi.

Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi'nde, “Zaferler Ayı” münasebetiyle bir toplantı gerçekleştirildi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yalçın Topçu, ağustos ayının önemine dikkat çekerek, “Ağustos ayı, Türk’ün bu ayda kazandığı zaferlerle dünya tarihine mührünü vurduğu aydır.” ifadesinde bulundu.

Ecdadın, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir miras bıraktığını belirten Topçu, “26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, Türklere Anadolu'nun kapılarını açmış, Bizans İmparatoru IV. Diyojen bu savaşın sonunda Türklere esir düşmüş, Anadolu toprakları üzerindeki hâkimiyetini kaybeden Bizans İmparatorluğu, Balkanlardan da çekilmek zorunda kalmıştır. Bu büyük zafer ile aynı zamanda bu topraklar üzerinde Osmanlı Devleti ve dünya durdukça var olacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

24 Ağustos 1516 da Yavuz Sultan Selim Han Mercidabık’ta Mısır ordusunu yenmiş ve Suriye Anadolu’ya kavuşmuş, 29 Ağustos 1521’de, Kanunî Sultan Süleyman Han ile Belgrad’a merhaba demişiz, 29 Ağustos 1526’da dünyanın en kısa süren savaşında düşmanı Mohaç’ta yenmişiz, 1 Ağustos 1571’de ise II. Selim Han, İnebahtı’da sakalımızı kesenlerin, Kıbrıs’ı feth ederek kolunu kesmiş ve 23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Muharebesi ile ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.’ diyerek vatanın her karış toprağı için savaşmayı emreden büyük Atatürk’ün emrini yerine getiren şanlı ecdadımız, düşmanın kolunu kanadını kırmış ve Malazgirt Zaferi’nden tam dokuz asır sonra 26 Ağustos’u 27’sine bağlayan gece yedi düvelin besleme piyonu Yunan ordusuna karşı başlayan büyük taarruzla Anadolu’nun, dünya döndükçe Türk’ün yurdu olacağı bütün dünyaya gösterilmiştir.

Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi mensupları olarak; Ağustos’ta bize zaferler kazandıran Sultan Alparslan’ı ve Suriye’nin, Belgrad’ın, Mohaç’ın, Kıbrıs’ın Fatihlerini, büyük Atatürk’ü ve şanlı ecdadımızı, kahraman şehit ve gazilerimizi; minnet, rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ya olacağız ya öleceğiz.”

İstiklal ve istikbalimiz üzerinde hesap yapanların her zaman karşılarında olduklarını belirten Topçu, “Küresel emperyalizmin emrindeki her türden çetelere, bölücü ve paralel teröristlere, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Millî Mücadelemizin Başkomutanı Büyük Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatarak, sözlerime son veriyorum: ‘Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur.’ Kardeşlerim, istiklal ve istikbalimiz üzerinde hesap yapanlar bilsin ki ecdadın, ‘Ya istiklal ya ölüm.’ diyerek bize bıraktığı bu kutsal vatanı, biz de, ‘Ya olacağız ya öleceğiz.’ diyerek ihanet içindeki hainlere, üzerimizde hesabı olan emperyal güçlere ve uğradığımız her türden musibetlere rağmen bizden sonraki nesillere mutlaka teslim edeceğiz İnşallah.

Bu vesileyle Malazgirt Zaferi’mizi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyor, zaferlerimizin daim olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Allah; vatanımızı, milletimizi, devletimizi, korusun, yüceltsin ve yükseltsin.” açıklamalarında bulundu.

Haber:R.Kıymaz

Editör: TE Bilişim