CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BEKLENEN  

AKP 18 yıldır tek başına iktidarda. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde ayırımcı ve dışlayıcı uygulamalar yaptı. Toplumu ayrıştırdı ve böldü. Ülke çatışma içine girdi. Toplumda barış ve huzur bozuldu.  

8 Aralık 2002 tarihinde oynan Avrupa Şampiyonlar Ligi, Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir karşılaşmasının 14. dakikasında, maçın dördüncü hakemi, Medipol Başakşehir takımı Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya, ırkçı ve ayırımcı saldırıda bulundu.   

Medipol Başakşehir’in oyuncuları, hakemin ırkçı ve ayırımcı saldırısını protesto ettiler. Maçı bıraktılar, sahadan ayrıldılar.  

Paris Saint Germain’in oyuncuları da, hakeminin ırkçı ve ayırımcı saldırısını protesto ettiler. Medipol Başakşehir’de destek verdiler. Onlarda maçı bıraktılar, sahadan ayrıldılar.  

Maçın dördüncü hakeminin ırkçı ve ayrımcı söylemi, Avrupa ve Türkiye spor camiasında büyük tepki aldı ve kınandı.  

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir karşılaşmasında ırkçılık ve ayırımcılık yapan hakeme sert tepki gösterdi.  “Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız” dedi. UEFA’ya ırkçılık ve ayırımcılık yapan hakemin cezalandırılması için çağrıda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız” sözleri, Türkiye’de ve dünyada beğenildi ve alkışlandı. 

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenen, “ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız” sözlerine sahip çıkması.  

Bundan sonra insanlar arasında ayırım yapmaması.  

Toplumda: 

- İnanalar inanmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır.  

- Alevi Sünni diye ayırımcılık yapmamasıdır. 

- Tarikat üyesi olanlar, tarikat üyesi olmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır. 

- Türk Kürt diye ayırımcılık yapmamasıdır.  

- Yerli ve milli olanlar, yerli ve milli olmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır.  

- Benden olanlar benden olmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır. 

- İmam Hatip Mezunları, İmam Hatip mezunu olmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır.    

- Kamuda adam işe alırken, İmama Hatip mezunu ve tarikat mensubu olanlar, İmama Hatip mezunu ve tarikat mensubu olmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır.  

- Atatürkçü olanlar Atatürkçü olmayanlar ayrımcılığı yapmaması, Atatürk’ü yok etmek, hafızalardan silmek için elinden geleni yapmamasıdır. 

- Kamu ihalelerini dağıtırken, iş adamları arasında bana yakın olanlar   bana yakın olmayanlar diye ayırımcılık yapmamasıdır. İşi ehline vermesidir.   

- Halkın verdiği vergilerden oluşan bütçeden, halkın seçtiği belediyelere yasal paylarını verirken, belediyelerin kamu bankalarından borç talebinde bulunurken, AKP’li belediye, AKP’li olmayan belediye ayırımcılığı yapmamasıdır.    

Celal Topkan