Alınan duyuma göre hükumetin çalışma programında birkaç ilçenin il olma çalışması düşünülmekte. Bu ilçelerin il olma çalışması düşüncesi içinde  Siverek ilçesinin de ön saflarda yer alacağı hakkaniyeti içinde emin ve de müsterih olarak herkesçe konuşulmakta. Söz ilçelerin il olmasından yana açılınca il olacak ilçelerin, Siverek’in il olma hakkı da, diğer olacak ilçelerden daha da çok öne çıkmaktadır.

Koçali  AYMAZ Başkanın Siverek il olsun diye kurduğu dernekle, demokratik hak ve hukuk çizgisinde yasal bir üslupla ölene kadar bu işin bir Ulubatlı Hasan’ı olarak, Siverek il olsun diyerek, yıllar öncesinden uğraşta bulundu. Siverek’in il olma ZILĞITINI  bundan otuz yıl önce ilk olarak Koçali AYMAZ çalmıştır.

Şanlıurfa’nın ve de çevre illerin neresinde bir devlet büyüğünün etkinliği varsa, Koçali AYMAZ, Siverek il olma içerikli dosyasını plaket takdimi edasındaki  mütevaziliği içinde devlet büyüklerine  sunardı.  Otuz yıllık il olma için verdiği uğraşlar olmadı olmadı  gitti. Bu kadar olumsuzluklara rağmen Koçali  AYMAZ Siverek’in il olması aşkından hiç mi hiç caymadı. Ömür boyu çalışıp çabaladı. Siverek’in il olmayışı kahrından belki de gözü açık şekilde, geçen yıl vefat etti. Koçali, koç kurban oldu yine de Siverek  il olmadı.

Koçali AYMAZ’ın  otuz yıllık il olma çalışması bugüne neticesiz sarkmış olmasıda, Koçali nin kusuru değildir.  Otuz yıllık dönemin Siverek İlçe Milletvekilleri niye hala SİVEREK’in  il olmasını beceremediler?  Akılcı düşüncenin akıllı sorusunun, aklı cevabını akılara getirmektedir. Koçali otuz yıl  Siverek il olsun, il olsun diye bağırdı, çağırdı yapamadı tamam da ilçe Milletvekilleri Siverek’in il olmasında otuz yıldır ne yaptılar? En az otuz yılda, en az otuz tane milletvekillerinin yapamadığını, Koçali ,yalnız başına Koçluğunu ederken, söz konusu bu vekiller neredeydiler?

Her neyse ne…  Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde Siverek il olunca, son kuşak idarecilerin yapacakları isim yaşatma sıralaması içinde; unutmadan, unutulmadan başta KOÇALİ AYMAZ ismi öne çıkmalıdır.

Siverek ilçe halkı ümit dolu umutla; “ CUMHURBAŞKANIMIZ Devlet Büyüyümüz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, İLÇEMİZ İL OLSUN, TÜM DUALAR, TÜM SEVGİLER, BİZLERDEN SİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN OLSUN dileğindeler!

BAŞTA DEDİK YA…! CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI             

SİVEREK NASIL İL OLACAKTI?