DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür, Sanat Politikaları Başkanı Münevver Helün Fırat, Perşembe günü Deva partisi genel başkanı Ali Babacan’ın da katılımıyla gerçekleşecek olan il kongresinden partisinin güçlenerek çıkacağını söyledi.

GAP gazeteciler birliğini ziyarette GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a Deva partisinin Adıyaman’ı önemsediğini biriken sorunlara dertlere parti olarak Deva olacaklarını söyleyen Helun Fırat şunları söyledi ‘ 1. Olağan Adıyaman İl Kongresine Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleştireceğiz. Karşı karşıya olduğumuz sorunları aşabilmek için yeni bir vizyonla her alanda yeni stratejiler, yeni programlar, yeni planlar ile kongremizi hazırlıyoruz.

Adıyaman’ımızın en önemli sorunlarından biri işsizlik, diğer önemli sorunsa sulanabilir arazilerin tarıma kazandırılma sorunudur, ırgatlığı ve işsizliği azaltmak sulama projelerinin tamamlanmasıyla sağlanabilir.

Bu güne kadar sulama barajı ile ilgili sürekli vaat dinledik ama maalesef iktidar 18 yıldır bu sulama meselesini çözemedi.

Atatürk barajının diğer yakasında Şanlıurfa suya kavuşup Mardin Kızıltepe’ye kadar su götürürken bizler maalesef Kâhta’nın Samsat’ın arazilerini sulayamadık. Biz de Adıyaman’ın sorunlarını siyasetle çözeceğiz. Yapacağımız kongre pandemi kuralları çerçevesinde tüm önlemler alınmış şekilde Adıyaman halkını kongremize davet ediyoruz.

 Kongremiz şimdiden Adıyaman’a hayırlı olsun." diye konuştu.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmesi ve renkleri olduğuna dikkat çekerek kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim