Deva partisinin güneydoğuda teşkilatlanma ve aktivitelerde kentten kete koşturan Aslan Adıyaman Deva partisi merkez ilçe kongresi ve Şanlıurfa Suruç ilçelerinde açış konuşmalarında konuştu.

Adıyaman Deva partisi merkez ilçe başkanlığına seçilen avukat Fatma gül ve ekibini tebrik edip ayağının tozuyla Şanlıurfa Suruç ilçe kongresine   katıldı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa, 6 ilçenin ardından bu kez Suruç ilçe kongresini gerçekleştirdi.

Deva Partisi ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, Şanlıurfa ilinde de ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından, kongre süreci başlatıldı. Harran, Akçakale, Hilvan, Halfeti, Bozova ve Karaköprü ilçelerinin ardından bu kez Suruç 1. Olağan İlçe Kongresi yapıldı.

Suruç ilçesinde gerçekleştirilen Suruç 1. Olağan İlçe kongresine; Deva Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Essum Aslan, İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Deva Partisi Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Kemal Akaltun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Harran İlçe Başkanı Mehmet Reşat Özyavuz, Hilvan İlçe Başkanı Mehmet Ali Barlas, Halfeti İlçe Başkanı Hasari Baysöz, Birecik İlçe Başkanı Fadıl Timoçin, Karaköprü İlçe Başkanı Sabri Yetim, Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, Akçakale İlçe Başkanı Fatih Ayhan katıldı.

YANLIZLARIN YÖNETTİĞİ KALABALIKLAR HALİNE GELDİK

Suruç ilçe kongresi açılışında konuşan Essıum Aslan şunları söyledi ‘…Bundan birkaç ay önce kıymetli Başkanımız Ahmet Tüysüz ile beraber Şanlıurfa’da İlçe Başkanlarının belirlenmesi ve Şanlıurfa’nın genel olarak DEVA’yı temsil eden kişilerin belirlenmesi için Ahmet Tüysüz ile beraber Ömer Yılan, Sabri Yetim, Fehime Çoban Avcı, Davut Seyidoğlu, İbrahim Asoğlu ve Abdulhamit Karakeçili’den oluşan bir heyet Şanlıurfa’ya geldi ve bu daha önce hiç bir siyasi partinin gerçekleştirmediği bir şeydi. Çünkü DEVA tek bir kişinin değil bir kadronun hareketiydi ve bu öyle bir vaziyetteydi ki İl Başkanımızın hem yükünü hafifletmek hem de onunla beraber yükleri omuzlamak için bir heyet atandı. Maalesef geldiğimiz günde tek başına alınan kararlar, tek başına ilerlenen yollar, ortak akıldan uzaklaşmış ve maalesef yalnızların yönettiği kalabalıklar haline geldik biz.

 Deva Partisi ilk günden itibaren kalabalıkların kendini yönetebileceğine inanarak ve bu kalabalıkların hep beraber yönetime ortak olduğu bir çabayla kuruldu. 

Maalesef geldiğimiz gün de kayyumlarla beraber halkın kendi iradesi hiçe sayılmış ve beni yönetsin diye demokratik yollarla seçilmiş Belediye Başkanlarını görevden alarak yönetime devam edilmiş bir durumdayız.

SURUÇ NARI MARKALAŞMALI

Suruç tarım arazileriyle, ticaretteki kabiliyetleriyle çok önemli bir ilçedir, fakat buna rağmen ortaokul düzeyinde henüz okuma yazma özelliğini kazanamamış ve istikbale karanlık bakan çocuklarla beraber her 3 kişiden 1’inin işsiz olduğu Türkiye’de hazin kaderi yaşayan ilçelerimizden bir tanesi.

Ben inanıyorum ki bugün itibariyle kıymetli ilçe başkanımız ve kıymetli İl Başkanımızın gayretleriyle Suruç artık eski Suruç olmayacaktır. Ben Şanlıurfalıyım tam da bu zamanlar babam eve gelirken çarşıdan Suruç Narı alırdı ve biz Suruç Narının ne kadar kıymetli ve ne kadar lezzetli olduğunun farkındayız. Ancak Suruç Narının markalaşması, Suruç Narını eken ve üreten tarım üreticilerinin daha fazla para kazanması için Suruç Narının markalaşması gerekiyor ve biz hep beraber bu yolda emek vereceğiz buna çok inanıyorum.

Tabi şu da çok önemli Başkanlıklar bir temsil makamıdır kendimde dâhil olmak üzere her zaman şunu söylüyoruz yeter ki biz fikir fırtınası yapalım ve iyi şeyler düşünelim ve bu düşündüğümüz şeyleri üretmek için DEVA kadrolarını yönetime getirelim. Bundan sonra ki süreçte de bu inancımız hiç değişmeyecek.

Sayın Genel Başkanımızın her konuşmasında dile getirdiği şeyi buradan bir kez ben dile getirmek istiyorum. Biz gençlere çok kıymet veriyoruz, biz kadınlara çok kıymet veriyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşlarına, demokrasiye inanan, geleceğe umutla bakmak için koşmaya hazır tüm vatandaşlarımızla giden makûs tarihimizi geriye çevirecek, gidişatı daha ileriye götürüp ve kötü gidişatı geri çevirecek inanca sahibiz.

 Lütfen çevrenizde kim varsa önce burada mevcut bulunan parti üyelerimiz ve yöneticilerimiz Deva Partisinin politikalarını çok dikkatli okusun, sadece politikalarımızda yazan şeyler bile kötü gidişata dur demek için yeterlidir.” dedi.

Editör: TE Bilişim