Devlet Hayatında Ebedi Sırlar Olmaz!

Fatih'in, Yavuz'un, Kanuni'nin sırrı olur mu? elbetteki olmaz Sultan Abdülhamit in Mustafa Kemal in bugün hala saklanan sırrı olur mu?

Bir millet özellikle devlet adamları geçmişteki olayları bilmezse nasıl olgulara varırlar? nasıl tecrübe kazanırlar. 
Türkiye tarihi bilinmemektedir. Menderes neden idam edildi, onun ailesinden idam ipininin parasını isteyecek kadar zalimleşen güç kimdi? Demirel neden 12 mart muhtırasına muhatap oldu? Türk gençleri arasında marksist fikirleri tasıyıp onları sokağa salıp sonra onları idam ettirip sehpanın altında sahte göz yaşı döken, idam ettiği gençlerden kahraman çıkartan güç kimdi? 
Anadolu çocuklarını sağcı solcu diye biribirine kırdırtan güç kimdi?
Erbakan'a bir yıl bile tahammül etmeyenler onun partisinden çıkıp onun siyasetini terk edenlere nasıl cumhuriyet döneminin en uzun ömürlü iktidar olan partisini kurdurdular? Bu sadece bu partinin engin bilgili tecrübel kadrosu sayesinde mı oldu?

Tarih bilmemek zifri karanlıkta yol almaya benzer.

Davutoğlu bu ülkeye başbakanlıktan da daha etkili hizmet yapmak istiyorsa bildiklerini yazmalıdır. Demirel gibi asla "bildiklerim benimle mezara sır olarak girecek" dememelidir. Bu ülkede eski başbakanların büyük kısmının yazılı hatıraları yoktur.
Nerak ediyorum 1 Mart tezkeresine hayır diyen kuvvet komutanları neden Ergenekonda susturuldu cezaevine konuldu da o tezkere çıksın diyen hatta basın toplantısı yapan Hilmi Özkök'e ilişen olmadı. Doğruluğu tarihen sabit olan Türkiyenin Cumhuriyetle başlayan Ortadoğu politikası Özal döneminde terk edildi Bu Özal'ı siyaseten silmesine rağmen AKP onun yolunu neden tuttu?. Bunu Davutoğlu'ndan daha iyi bilecek kimse yoktur. Bildiklerini aktarmak bu millete her türlü makama gelmekten daha etkili hizmet yapar.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise