Çoğu kez doğrudan temin ihalelerini gündeme taşıdık. Başta bütün Belediyeler olmak üzere Urfada özelikle Doğrudan temin ihaleleriyle ilgili doğru gitmeyen işlerin olduğunu ifade ettik.

Doğrudan temin suçtur, Devleti dolandırmaktır, kısaca soygundur. Urfamız Peygamberler Şehri, İnanç Turizminin Merkezi, Şehirde yaşayan insanların yüzde 80’nı muhafazakar. Sözde yöneticilerimiz, Belediye Başkanlarımız ehli iman… Belediyeler ve kurumlarda ihale vurgunlarına maalsef din hep kılıf olarak kullanılıyor. Bizde tabii yutuyoruz, gibi görünüyoruz...

Devasa ihaleler 10’na, 5'e bölünerek doğrudan temin düzeyine getirilip, adrese teslim ediliyor. Şehirin ihale konusunda genel biçimi böyle… İşe icraat ve yönetimsel olarak baktığınızda Urfada işler tersten gidiyor, değişmiyor. Türkiye genelinde en çok Doğrudan Temin ihaleleri Urfa’da yapılıyor. Doğrudan teminin aslında nedeni candaşa, akrabaya ve yandaşlara rant sağlamaktır!. Doğrudan temin Resmi olarak yapılan ahlaksızca hırsızlıktır. Doğrudan temin güvenirlik olarak Kurumları zayıflatır, rekabet ortamını ortadan kaldırır. Doğrudan temin Devleti, soymaktır, usulsüzlüktür, günahtır. Doğrudan temin dine, inanca haykırıdır Doğrudan temin Belediyeleri, Başkanları, Müdürleri, STK Başkanlarını yıpratır, gözden düşürür, toplum nezdinde onları itibarsızlaştırır. Doğrudan temin suçtur, hak yemedir, Günahtır Doğrudan temin Hukuksuzluktur, eşitsizliktir, ilkesizliktir Doğrudan temin emanette ihanettir, bedbahtlıktır, Kurumunu peşkeş çekmektir.

Doğrudan temin fakirin, fukaranın, garibanın hakkını yenmesidir Kısaca doğrudan teminle yapılan İhaleler hepsi Devleti soyma yöntemidir.

Bunları saydıktan sonra Urfadaki kurumlara bakalım, Başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyeleri olmak Üzere, Harran Üniversitesi, Kaymakamlıklar, Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar il müdürlüğü, Tugay, Tigem, Tüzel Kuruluşlara (Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Bordası, Esnaf Sanatkarlar odalar Bir. Ve Odalar) baktığımızda, bunların çoğunun ihaleleri doğrudan temin ile yapılıyor. Bizler Gazeteci olarak,bu soyguna dur demek istiyoruz. Buna karşıyız. İhaleler açık şeffaf ve rekabet ortamı sağlanarak olmalıdır, yapılmalıdır Rekabet ortamının olduğu yerde,kurumlar yapılan kırımla çok dahada karlı konuma geçer, geçiyor Bir yönetici, Belediye Başkanı ve Tüzel kişilikler gerçekten dürüst yöneticilik yapmak istiyorlarsa; yaptıkları işlerde, özelikle ihalelerde şeffaf olmak zorundalar... Doğrudan teminle, davetiye usulü ihaleler Şehirin gündeminde çıkmalı; Din ve peygamberler üzerinde ahlak dersi verenler, dinin, ahlakın gereğini yerine getirmek zorundalar...

Temizlik, Dürüstlük, İyi idareci olmak başta ahlaklı olmayı gerektirir; Sonrada Devletin kendisine bütçe yada emanet ettiği parasına ihanet etmemeli, onu en iyi şekilde kullanıp, sahiplenmelidir. İhlalleler Şefaf yapılsın diye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin 3 defa genelge yayınladı. Üzülerek gördük ki, kurumların, çok azı genelgelere uydu. İlkeli, doğru tutumundan dolayı Sayın Valimizi kutluyoruz, teşekkür ederiz. Görüyoruz ki, talimatta artık bizim haramilere yetmiyor.

Yazıktır Günahtır... Urfada Resmi olarak yapılan hırsızlık var. Devlet, Belediyeler doğrudan temin yöntemiyle soyuluyor. Burada Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. İsmini saydığımız kurumlar irdelenmeli ve yetkilileri hakkında ressende olsa ivedi soruşturma açılmalıdır.

Açılacak bir soruşturma öncelikli olarak Belediyelerin ihaleleri mercek altına alınmalıdır Buralarda peşkeşlik hat safhada…

İyi Seyirler Urfam…