"Her ihtimale karşı her zaman için önlemlerimizi gevşetmemek gerekiyor"

Uzm. Dr. Çelik, açıklamasında geçen yıl bu şekilde yine bir rahatlama dönemi olduğunu hatırlatarak, kalabalık ortamlarda ve özellikle kafelerde, hastanelerde ve çarşıda neresi olursa olsun maske takmayı kesinlikle bırakmamamız gerektiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Şu anda biraz avantajımız var belki ama bütün aşılama sistemleri gelişmediği için bütün aşılama bitmediği için belirli bir yaştan itibaren aşılamamız tam olmadığı için yine korunmayı en üst düzeyde yapmalıyız. Evet anlıyoruz hep beraber çok sıkıntılar çekiyoruz. Dışarı çıkamıyoruz, tatile gidemiyoruz ya da bir kafeteryada arkadaşımızla sohbet edemiyoruz.

Ancak mümkün olduğu kadar şu dönemi öngörüyle yani mümkün olduğu kadar maskeyle ve bütün önlemlerimizi yine alarak hareket edelim. Çarşı merkezinde, alışveriş merkezinde, kafeteryalarda olsun kendimizi korumamız gerekiyor.

Hatta tek kendimizi değil bütün eş dost büyüklerimizi de korumak gerekiyor. Dediğim gibi en önemli şey maske ve yine hijyen. Aşılama sistemi de bu haziran ve temmuz ayı içerisinde  yüksek bir orana ulaştırırız, yine de her ihtimale karşı her zaman için önlemlerimizi gevşetmemek gerekiyor.”

Kaynak:PHA