GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz basın açıklaması yaparak şunları söyledi.                                         

'Kurulduğu günden beri bölgede kan ve gözyaşı akıttırmaya devam eden israil terör devleti, Ramazan ayı arefesınde abluka altında açlık sefalete mahkum edilmiş gazze’ye savaş uçaklarıyla sivil halka bomba yagdırmaya devam etmektedir.

Son saldırıda Turkıyenin resmi haber ajansı Anadolu ajansının burosunuda özellıkle bombalaması en iyi ifade ile namussuzluk alçaklık kahpeliktir.

İsrail terör devleti Anadolu ajansını hedef alarak doğrudan Turkıyeyide tehdit etmektedir.

Bölgeyi kana boğan kandan beslenen bu terör devletinin alçaklığını dile getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayyip Erdoğan İslam işbirliği teşkilatını, avrupa bırlığı teşkılatını, dunya basın konseyıni ve hur dunyayı bu konu ile ilgili bilgilendirmeli ve aydınlatmalıdır.

Turkıyenın guney sınırında fırat’ın batısına 100 bın kıralık asker yığan ABD-İsraıl muhtemel gazze fılıstın katlıamı planlamaktadır, aklıyla turkıyeyi olacak katlıamlar oncesi bolgede oluşturulan kalkanla engelllemek olduğu açık seçıktır.

Turkıye Gazze saldırısına cevabı Fıratın batısına gırerek vermelidir.

GAP gazeteciler birliği cemiyeti olarak Anadolu ajansının burosuna yapılan saldırıryı dunyadaki butun basın kuruluşlarına yönelik bir saldırı olarak görmekteyiz  şiddet ve nefretle kınamaktayız.

Anadolu ajansı çaılaşanlarına ve aılesıne geçmış olsun diyoruz' dedi.