“Zaman ilerledikçe, bilim geliştikçe, uygarlık dev adımlarıyla yürüdükçe, yaşamın, yüzyılın bugünkü gereklerine göre evlât yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların, bugünkü evlâtlarına vereceği eğitim eski dönemlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için, gerekli özellikler taşıyan evlât yetiştirmek, evlâtlarını bugünkü yaşam için faal bir unsur haline koymak, pek çok yüksek özelliği kişiliklerinde taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hattâ erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha fazla bilgili olmak zorundadırlar. Eğer gerçekten milletin anası olmak istiyorlarsa böyle olmalıdırlar.” 
 Mustafa Kemal Atatürk 

Kadın, insan türünün dişisidir, insan türünün yarısıdır. O nedenle de her zaman kadının konumu, toplumun yapısıyla doğrudan ilişkili, orantılıdır. 
Kadının konum ve durumu, toplumun durumunu gösterir. 

Bu sebeple, toplumun sağlam temeller üzerinde inşa edilmesinde ve sağlıklı gelişim göstermesinde kadın önemli bir değere sahiptir.

Erdemli bireylerden oluşan adaletli bir toplum ve bu toplumun temeli güçlü ailelerdir. Aile yapısının korunması ve aile bireylerinin bilinçlendirilmesi son derece önemlidir. 

Özellikle medeni bir toplumun temeli olan kadınlarımız medeniyetlerin gelişiminde en önemli etken varlıklardır.

 Bu bilinç ve farkındalık ile bizler; 

 Kadınlarımızı toplumun eğitimci bireyleri olarak gördüğümüz için, Doğru, dürüst, ahlaklı, erdemli ve adaletli bireyleri yetiştiren eğitimciler olarak, kapsamlı bir faaliyet zinciri oluşturmayı hedefliyoruz. 

 Bu amaçlar doğrultusunda; 
Bugünün ve geleceğin kadınlarının eğitimden, kültür ve sanata, spordan, yerli üretime kadar pek çok etkinlikleri ve faaliyetleri sivil toplum örgütleri ve kuruluşları ile planlayarak, çeşitli konferans, seminer ve düzenli grup toplantıları yaparak, toplum geneline yayılan bir farkındalık ve bu farkındalık ile sürdürülebilir gelişim sağlanabilmesi adına, ilk etapta oluşturacağımız düşünce  grubu etkinlikleri dahil olmak üzere proje üreten kadınları biraraya getirmek suretiyle tüm kadınlarımız ile sistemli olarak düşünce toplantıları düzenlenecektir.

Bu doğrultuda bir planlama yapmak suretiyle ortak hareket ederek milli ve manevi değerlere bağlı kişisel, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireylerin yetiştirilmesine liderlik etmeyi hedeflemektedir.

Bilimsel metod ve düzenli planlama ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tarihi sürecimizdeki bilge liderlerimizin bizlere miras bıraktığı milli ve manevi değerleri yüceltme yep yeni bir muasır medeniyet inşasına katkıda bulunmak amacıyla sizleri akıl, bilim ve ilim doğrultusunda birlikte hareket etmek suretiyle, kolektif çalışma prensibini benimseyen, siyaset üstü bir hizmet anlayışı çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti İstiklali ve İstiklalinin yüce hedefleri doğrultusunda fikir üreten ve bu fikirleri fiili hayata geçirmeyi planlayan düşünce grubumuza davet ediyoruz.

 Zoom üzerinden yapılacak olan ilk tanışma toplantımızda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Güneş Altuner
AN-KA Projesi Yazarı