Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan, Bayram Canlı, Fikret Ürey, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan toplantıda, pansiyonlu okullardaki pansiyonların denetlenmesine konusuna değindi.

Dönüşüm konusunda gerekenlerin yapılabilmesi adına gerekli görüşmelerin yapılacağını belirten Akdoğan, “Pansiyon konusunda hassas olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bakanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde pansiyonlarımızı hep bir üst seviyeye taşıma gayretinde olacağız.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı ise 2023 Eğitim Vizyonundaki Tasarım Beceri Atölyeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Canlı, “Tasarım-Beceri Atölyeleri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ortak bir amaç doğrultusunda tasarlanmış ve mesleklerle ilişkilendirilmiş işlikler olacaktır. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Bununla beraber bu atölyeler yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenleneceği öngörülmüştür.” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ürey ise Sosyal Etkinlikler Modülünde eksikler olduğunu belirterek, “Bu eksikliklerin düzelmesi amacıyla bugün burada Çakırhüyük Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bekir Gürer hocamız modülün kullanım şeklini anlatacak ve siz kıymetli arkadaşlarımızın sorularına hep beraber cevap vereceğiz.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel de sene sonu toplantılarının yaklaştığını ve e-okul sisteminde yapılması gereken iş ve işlemlerin zamanında yapılmasına değinerek, “Öğrencilerin derslere motivasyonu, son sınıfların üniversite sınavlarına girişlerini ve bu sürece gereken önemin verilmesini istiyoruz. Sınavın İlçemizde ilk defa yapılacağını sınava öğrencilerimizin, sınavda görev alan öğretmenlerimizin ve sınavın yapılacağı okullarımızın gereken önemi vermeleri gerekmektedir.” dedi.

Çakırhüyük Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bekir Gürer’in sunumunun ardından toplantı sona erdi.


Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim