Anadolu Gençlik Derneği’nin 81 ilde aynı zamanda gerçekleştirdiği sınava ortaokul öğrencileri, Adıyaman'da yoğun ilgi gösterdi.

Adıyaman'da sınava girmek isteyen yaklaşık 5 bin öğrenci müracaat etti. Sınavda yazar Mustafa Soykök'ün 'En Sevgili' isimli kitabını okuyan öğrencilere, kitaptan 60 soru soruldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin lira ödül verilecek. Aynı zamanda ödüller, erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılacak.

Adıyaman'da da birinciye 750 lira, ikinciye 500 lira, üçüncüye ise 250 lira ödül verilecek.

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaokul öğrencilerini peygamber efendimizle buluşturma adına ve izini takip etme adına sınavı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde sınavın yapıldığını belirten Beyazkaya, “Adıyaman'da yaklaşık 5 bin öğrencimiz sınava müracaat etti. Gençlerimizin ilgisi ve alakası çok güzel. Peygamberimize olan bu sevgi ve muhabbetten dolayı şükrediyoruz. Genel merkezimiz tarafından derece yapanlara ödüller verecek ancak bizde Adıyaman'da birinciye 750 lira, ikinciye 500 lira, üçüncüye ise 250 lira ödül vereceğiz. Bu sınavın kaybedeni olmayacak. Bu sınava giren öğrencimiz kazanmıştır."diye konuştu.


Kaynak:PHA