Adıyaman Anadolu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kahramanmaraş’ta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen sunumlara çok sayıda elektrik elektronik bölümü öğrencisi katıldı.

Kahramanmaraş’ta sunum İş Güvenliği Uzmanı Melek Paköz, Adıyaman’da ise İş Güvenliği Uzmanı Adnan Sedat Yüzer tarafından yapıldı.

İş sağlığı ve güvenliğini her şeyden önce hak ve insani bir sorumluluk olarak gören AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. İş güvenliği uzmanları, öğrencilere, hem bireysel hem de toplumsal yönden daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmasının yolları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Yapılan sunumlarda, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları, güvenlik kültürü, iş kazasının tanımı ve nedenleri, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kişisel koruyucu donanımlar, hayatın hangi aşamalarında İSG’ nin yer aldığı ayrıntılarına yer verildi.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş’de her zaman insan odaklı yönetim anlayışı olduğu için gurur duyduğunu ifade eden İş güvenliği Uzmanı Melek Paköz,şunları kaydetti:

‘’İSG bilincinin yaygınlaşması için Ortaöğretim seviyesinde çalışmalar yapıyoruz, bu bilincin daha geniş kitlelere küçük yaştan itibaren yayılmasını ümit ediyoruz.  Farkındalık oluşturmak adına dağıttığımız rozetler ve yapılan sunumların faydalı olacağı inancındayız, Okul yönetimi ve Şirketimize duyarlılıkları için teşekkür ederiz.’’

İş güvenliği uzmanı Adnan Sedat Yüzer ise ‘’Gelecekte belki de birlikte çalışacağımız genç arkadaşlarımızla bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti. Anlatılan konulara ilgi duymaları da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Gelecekte hiç iş kazası yaşanmayan çalışma ortamları olmasını ümit ediyoruz.’’ dedi.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim