İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban eşlik etti.

Alagöz, ziyarette yaptığı açıklamasında, dijital çağda başarının, hızlı uyum kabiliyetine bağlı olarak gelişim gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonun da belirttiği üzere uygulamaya konulan yeni eğitim programları ve sosyal etkinlikler, okullarda kültürel ve bilimsel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği fiziki altyapıyı zorunlu kılmaktadır. Biz de bu vizyon ışığında ilimizin fiziki alt yapısını güçlendirmek ve öğrencilerimize 21 yy. becerilerini kazandırmak adına İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız hibe desteği ve Adıyaman Belediyesi’nin bina desteği ile 1.055.000 TL’lik bütçeyle Adıyaman Yenilikçi Eğitim Merkezi’ni kurduk.

Yenilikçi Eğitim Merkezi’nde 11 adet atölye bulunmaktadır. Bu atölyeler; Astronomi-Vr atölyesi, Robotik Atölyesi, Akıllı Sera Atölyesi, Arduinho Atölyesi, Yazılım ve Web 2.0 Atölyesi, STEM/FETEM Atölyesi, Drama, Dil ve Eleştirel Düşünme Atölyesi, Görsel Sanatlar, Tasarım ve Fotoğrafçılık Atölyesi, Trafik Atölyesi, Ahşap ve Metal Atölyesi ve son olarak Okçuluk Atölyesi’dir.

Ayrıca merkezimizde Adıyaman’ın en büyük 2. teleskopu yer almaktadır. Aynı proje kapsamında 15 atölye ise dezavantajlı okullarımıza kurulacaktır. Eğitim kurumlarımızda özverili öğretmen ve idarecilerimizin projelerdeki çabası ve başarıları gelecekteki proje çalışmaları için bizi ziyadesiyle umutlandırmaktadır.”


Kaynak:PHA