Adıyaman'da, resim bölümünden mezun olan 4 çocuk babası 40 yaşındaki Mahmut Yıldız, geçimini sağlamak için gündüzleri hurdacılık yaparak geceleri ise resim atölyesine dönüştürdüğü evinin terasında resim yapıyor.

2007 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitiren ve girdiği sınavlarda başarıyı yakalayamayan hurdacı Mahmut Yıldız, resim yapmadan vazgeçmedi.

Gündüzleri hurdacılık yaparak geçimini sağlarken kazandığı paralardan boya alan Yıldız, akşamları ise yağlı boya ve kara kalem çalışması yapıyor.

Yıldız, hurdadan elde ettiği kazancıyla ailesinin geçimini sağlarken, paranın bir kısmıyla da aldığı yağlı boyalarla sevdiği ressamların taktiklerini uygulayarak tablolarını oluşturuyor. Resimleri, sipariş üzerine yaparak satıyor.

-ULUSLAR ARASI RESİM SERGİSİNDE DERECE ALDI

Yıldız, Uluslararası Resim Sergisi'ne katıldığını ve dereceye girdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Resim yapıyorum evimin geçimini sağlamak içinde eskicilik yapıyorum. Onun haricinde inşaatlarda çalışıyordum daha önceki yıllarda rahatsızlanınca eskiciliğe başladım. Ailemi bu şekilde geçindirmeye çalışıyorum. Mecburen zor oluyor hayat şartları zor hırsızlık yapmamak için namuslu bir yaşam sürmek için mecburen çalışmak zorundayım. Evimin geçimini sağlamak zorundayım. Yıllardan beri sınava giriyorum 2-3 yıldır KPSS'ye çalışamadım verdim."dedi.

Yaptığı tabloları bazen kurumlara hediye ettiğini bazen ise sipariş üzerine sattığımı ifade eden Yıldız, "Yaptığım tabloları hediye ettiklerimde var bir çok devlet kurumuna hediye ettiğimde var. Sipariş üzerine yaptığım çalışmalarım var onları satıyorum kara kalem, yağı boya her türlü resim tekniğini biliyorum."dedi.

-“YETKİLİLER SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERSİNLER”

Yıldız, örnek aldığı ressamların tekniklerini takip ettiğini belirterek, "Örnek aldığım üstatlar var. Yabancı olsun Türk olsun masala Türk ressamlardan Abidin Dino, İbrahim Çalı yabancılardan da Rembrandt Sürrealizm akımına ait Salvador Dali var bunları örnek alıyorum. Her türlü tekniği uygulamaya çalışıyorum sürekli araştırıyorum hangi ressamlar ne gibi teknikler kullanıyor. Mutlaka eksikliğim vardır. Ben kendimi süper bir ressam olarak görmüyorum. Yetkililere sesleniyorum sanata ve sanatçıya önem versinler."

-“ HURDACILIK KAZANCIMLA, RESİM MALZEMESİ ALIYORUM, AİLEMİ GEÇİNDİRİYORUM”

Ailelere çağrıda bulunan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ailelere de sesleniyorum çocukları istediği müzik olsun, beden eğitimi olsun, resim olsun eğer yeteneği varsa onlara yönlendirsinler. Daha önce yaptığım tabloların çoğunu sattım hediye ettiğimde vardı. Yağlı boya tablolardan iki hafta sürende var bir yıl sürende var. Hurdadan topladığım paralarla hem resim malzemesi alıyorum hemde evimi geçindiriyorum. Özellikle eşimi çok teşekkür ederim bu desteği esirgemediği için bana çok desteği oluyor. Hala umudum var ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bir yandan çocuklara bakmam lazım bir yandan ders mi çalışayım o beni sıkıntıya sokuyor."


Kaynak:PHA