Erol yaptığı açıklamada şunları söyledi

 “ Milli Eğitim Bakanımızın müjdesini verdiği 3 yeni okulun inşasına hızla başlanacak. Çağlayan Anadolu Lisesi’nin de inşaatı başladı. Yapılan eğitim yatırımları, yapılacak olan yeni okullar ve baştan aşağıya yenilenen okullarımızla Manavgat’ın eğitim altyapısını güçlendiriyoruz. Çocuklarımızın en iyi eğitimi alacakları okulları modern okulları Manavgat’a kazandırıyoruz” dedi.

3 YENİ OKUL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Antalya’ya yaptığı ziyaretin önemine değinen İlçe Başkanı Av. Ahmet Ali Erol “ Sayın Bakanımız Antalya’da Valimizin, Milletvekillerimizin, İl Milli Eğitim Müdürümüzün ve ilgili bürokratlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen l Eğitim Değerlendirme Toplantısına başkanlık etti. Antalya’nın eğitimi ile ilgili her konunun konuşulduğu toplantının ardından basın açıklama yapan Bakanımız Antalya’ya Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden tam 308 milyon lira bütçe ayrıldığını duyurdu. Bu bütçe yeni okulların yapımında, okulların yenilenmesinde, binaların güçlendirilmesinde, doğalgaz dönüşümünde kullanılacak. Bakanımız ayrı ayrıca 12 yeni okulun da müjdesini verdi. Manavgat en çok yeni okul yapılacak ilçelerden biri. İlçemize tam 3 yeni okul yapılacak” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Manavgat eğitim alt yapısı yeni okullar ve yenilenen okullarla güçlendirdiklerini dile getiren Başkan Erol şunları söyledi “ Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin, daha güzel ortamlarda eğitim öğretim görmeleri için yeni okul projelerimiz ve yenileme çalışmalarımız devam hızla devam ediyor. SARILAR Anaokulu’nun inşaatı tamamlandı. En çok tartışılan hatta bazı çevreler tarafından asılsız iddialara malzeme yapılmak istenen Çağlayan Anadolu Lisesi’nde de inşaat başladı. Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi ile Fatih Anadolu Lisesi’nde güçlendirme ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Aydınevler Mahallesine 32 derslikli İlkokul yapımı protokol aşamasına geldi. Milli Egemenlik Mahallesine 32 derslikli  okul  yapımı yatırım programına alındı ve ihale aşamasına geldi. Yine Sorgun Mahallesine Özel Eğitim Anaokulu yapımı ihale aşamasına geldi. Bu yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Manavgat’a 6.500.000.TL tutarında

eğitime yatırım yapıldı . Tüm bunların yanında Manavgat’a yeni okullar yapmak için kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor. AK Parti olarak hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında eğitim yatırımları gelmektedir. Eğitim kalitesinin ve okullaşma oranımızın artması konusunda mücadelemiz ve gayretimiz devam edecektir” dedi.

Haber: GAP olay