Aldığı karar sonrası Besni’ye gelen işadamı Vakkas Kumral, okul için tespit edilen yerleri inceledi.

Kumral, 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde yapımına karar verilen okulun inşaatına en kısa sürede başlanacağını bildirdi.

İncelemeler sırasında açıklamada bulunan Kumral Besni’nin eğitime verdiği öneme değinerek okulun en kısa sürede tamamlanarak eğitime kazandırılması için elinden geleni yapacağını belirtti.

Kumral ayrıca, okul inşaatının tamamlanmasının ardından Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Kütüphaneyi bünyesinde barındıran kompleks bir yapının çalışmalarının başlayabileceklerini aktardı.

-"PROTOKOL ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İMZALANACAK"

Okul için tespit edilen yerleri incelemelerinin ardından Besni İlçe Kütüphanesi ve Üzümlü Park içerisinde bulunan Merinos Münire Sümer Etnografya Müzesini gezen Vakkas Kumral, yetkililerden kütüphane ve müzenin durumu ile ilgili bilgi aldı.

Okul yapımı için protokolün ise önümüzdeki günlerde imzalanacağını aktaran Kumral; “Besni’ye gelip, yaptıracağımız okul için tespit edilen yerlere baktık. Tuğsuz Ali Ağa İlköğretim okulunun yanındaki yeri beğendik. Kısmet olursa da kısa zamanda yapımına başlayacağız. Şuanda projeleri bitmek üzere önümüzdeki haftalarda protokol imzalayıp çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim