İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, mesajında 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan YKS ile ilgili adayların sınav gününden önce sınav merkezlerini görmelerinde fayda olacağını belirterek adaylara yanlarında bulundurmaları gerekli belgelerle ilgili hazırlıklarını önceden yapmalarını tavsiye etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumunun Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak 26 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirileceğini altını çizen İl Müdürü Alagöz, 2 ve 3. oturumların 27 Haziran 2021 Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve aynı gün 15.45’te yapılacak Yabancı Dil Testi (YDT) olarak uygulanacağını söyledi.

Alagöz, gecikmelerin mağduriyetlere yol açmaması için sınavların başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarında bulunma zorunluluğu bulunduğunu vurgulayarak gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce adayların sınav merkezlerinde hazır bulunmasının fayda sağlayacağını belirtti.

"Başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum"

Sınavlarla ilgili genel bilgilerin ardından Alagöz, adaylara seslenerek, “Hiç kuşkusuz bütün bir yıl koronavirüs salgını gölgesinde bu sınava hazırlandınız. Uzun soluklu çalışmalarınızın değerlendirileceği bu sınavda başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu süreçte kendinize inanarak, güvenerek sınava girmeniz başarılı olmanız yolunda ilk adımınız olacaktır. YKS’ye girecek Adıyaman’daki öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, her birinin hayal ve hedeflerine ulaşacakları bir yükseköğretim kurumuna yerleşmelerini temenni ediyorum.”dedi.


Kaynak:PHA
Editör: TE Bilişim