Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü dolayısıyla ara verilen kuran kurslarında hafızlık eğitimi alan kız kuran kursu öğrencileri eğitimlerini evlerinde devam ettirerek ve hafızlık eğitimlerini tamamladı.

Adıyaman İl Müftülüğü Şehid Türkan Tekin Kız Kuran kursu yöneticisi Ayşenur Yılmaz, yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle öğrencilerin eğitimlerinin yarım kalmaması için gerek telefonla, gerek video konferans yöntemiyle çalışmalarına destek verdiklerini ve bu süreçte evde kaldıkları zamanlarını hafızlıklarını tamamlama noktasında yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yılmaz, "Bu süre zarfı içinde 5 kızımız hafızlıklarını tamamlarken 4 kızımızda inşallah bir ay gibi kısa bir zaman içerisinde hafızlıklarını tamamlayarak belgelerini almaya hak kazanmış olacaklar, daha önce de 12 kızımız hafızlıklarını tamamlamıştı."dedi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin ezberledikleri kelamı ile yaşadıkları toplumda insanlara birer rol model olacaklarına değindi.

Taşçı, Kur’an-ı Kerim eğitimlerini tamamlayıp hafızlık belgesini almaya hak kazanan öğrencilerin dünyanın en değerli ve kıymetli insanı olduklarını vurgulayarak, "İlimiz de kız çocuklarımıza hafızlık eğitimi veren Şehid Türkan Tekin Kız Kuran kursumuzda, Allah’a hamdolsun bu yıl toplam 21 öğrencimiz hafızlıklarını tamamlayıp belgelerini almaya hak kazanarak o mutluluğu yaşadılar. Hafızlık eğitimi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapmış olduğu hizmetlerin başında gelen en önemli hizmetlerden birisidir. Kur’an-ı Kerim eğitimlerini tamamlayıp hafızlık belgesini almaya hak kazanan öğrencilerimiz bana göre dünyada değerli ve kıymetli oldular. Çünkü bunlar artık yürüyen Kur’an oldular." dedi..

Kaynak:PHA