Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği salonunda yapılan sertifika törenine kursiyerler, LEYNA ve INFINITE AKADEMİ yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Adıyaman Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, burada yaptığı konuşmasında, "Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren İş yeri Yetki Belgesi olmayan emlakçılar ve diğer iş kolları alım satım veya kiralama işi yapamıyorlar. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi için işletme sahibinin ve çalışanların öncelikle Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alması gerekiyor."dedi.

Duranay, esnafların mağdur olmaması için oda olarak yönetmelikleri harfiyen takip ederek, hizmetlere esnafın kolayca erişebilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Sınava giren adayların sınav sonuçlarını e- devlet adresi üzerinden öğrenebileceklerini ifade eden Duranay, belge başvuru kayıtları için ise esnafları odaya müracaat etmeye davet etti.

Leyna Akademinin sahibi ve eğitmeni Leyla Aykanat ise yaptığı açıklamada,şunları ifade etti:

"Gerekirse vatanımızı karış karış gezeriz. Mesleki yeterlilik belgesi olmayan esnafımız kalmaması için durmak yok yola devam diyoruz. Mesleki yeterlilik belgesi için bizleri davet ederek kursların açılmasını sağlayan  Başta Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı  Sayın Ziya Duranay’a Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Latif Kocaman’a ayrıca sınav yeri olarak MYK sınavın da ev sahipliği yapan, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüz Sayın Mehmet Künkül hocamıza,  Adıyaman Odalar Birliği Genel Sekreteri Mesut Ergül’e  ve Gölbaşı Esnaf Odası Genel Sekreteri Mehmet Girişit’e Leyna ve ınfınıte Akademi olarak teşekkürlerimizi sunarız."

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim