Köklü geçmişinden gelen sorumlulukla tüm alanlarda güçlü ve başarılı olduğunu her zaman her platformda sergileyen Harran Üniversitesi,  Güzel Sanatlar Fakültesiyle de iddiasını sürdürüyor.

Harran Üniversitesinin en genç fakültesi olmasına rağmen, güçlü kadrosu ve hedefleriyle sadece bölgeye değil, tüm Türkiye'ye hatta Uluslararası alanlarda başarılı olma kapsamında da iddialı bir bölüm.

Yurtiçi ve yurt dışından öğrencilere de hitap eden Güzel Sanatlar Fakültesinin mevcutta aktif olan; Mimarlık ve Radyo - Tv - Sinema bölümlerin den sonra yakında Resim Bölümünü de açmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife YALÇIN;  “Bu konuda ulusal ve uluslararası yoğun gayretlerini sürdüren Güzel Sanatlar Fakültesi, güncel ve toplumsal faydaları içeren proje ve etkinliklere de imza atmaya hazırlanıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi olarak ilk mezunlarımızı verdiğimiz 2022 yılı aynı zamanda, Harran Üniversitemizin 30. kuruluş yıl dönümüne denk gelmiş ve ilk mezunlarımızı vermenin yaşattığı bu haklı gurur ve mutluluktan ötürü devam eden Resim bölümü açma faaliyetlerimize ilave olarak ilerleyen dönemlerde Üniversitemizin ve bölgemizin marka değerini artıracak yeni bölümleri Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesine kazandıracağımızın müjdesini de vermek istiyorum.

Eş zamanlı olarak mevcut akademik kadrosunu güçlendirmeye devam eden fakültemiz, üniversitenin uzun yıllar vizyonel kimliğini ileriye taşımaya aday olduğunu kanıtlamış durumda. Bununla birlikte Fakülte, mevcut yönetim anlayışıyla akademik ve idari kadrosuyla olduğu kadar, öğrencilerin talep ve memnuniyetlerini sağlamak noktasında büyük özveri ve gayret göstermektedir.

Fakülte yönetimi olarak, Başta Harran Üniversitemize, bölgemize ve ülkemize elimizden geldiğince değer katmaya, genç nesillerimizi geleceğe en mükemmel şekilde hazırlamakta kararlı olduğumuzu belirtmek isterim, “Güzel Sanatlar Fakültesi” Harran Üniversitesinin Parlayan Yıldızı’  dedi.

Haber:  Gap olay (Mustafa Saim AYHAN)

Editör: TE Bilişim