“Tut’da Dutlar Filesiz Kalmasın” Yayım Projesi Tanıtım Toplantısı

Adıyaman'ın Tut İlçesinde 'Tut’da Dutlar Filesiz Kalmasın' projesinin toplantısı yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Yayım Projesi kapsamında anemi (kansızlık), kanser, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı faydalı olan bu meyveye karşı duyarsız kalmayarak,Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına "Tut'da Dutlar Filesiz Kalmasın" yayımının  tanıtımına istinaden tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tut ilçesindeki dut üreticilerine yönelik Tut Abuzer Yıldırım İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda, düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitü Müdürü Ali Türker Yener, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Terzi, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Halil Süt, İlçe Müdürü Abidin Tanrıverdi, kurum amirleri, teknik personel ve dut üreticileri katıldı.

İl Müdürü Alan, bu proje ile ilçede eko-filenin yaygınlaşacağını, bununla birlikte kaliteli ve hijyenik dut üretiminin artacağını, ilçede organik dut üretiminin arttırılarak, ilçenin organik ilçe statüsüne geçirileceğini, üreticiler için yeni proje çalışmalarının da olduğunu ve her daim üreticinin yanında olacağını söyledi.

İlçe Kaymakamı Kızılgüneş, yeni üretim sezonunun üreticiler için bol bereketli bir sezon olmasını dilediğini ve kaymakamlık olarak üreticileri her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ardından kaliteli dut yetiştiriciliği yapmak için dut zararlıları ve organik tarım-iyi tarım hakkında bilgi verildi.

Bu proje ile 45 çiftçi yararlandırılacak olup, yararlandırılan 45 çiftçiye birer adet eko-file verilecek. Yararlanıcı çiftçiler Elazığ'a inceleme gezisine götürülecek.

Dut, demir, kalsiyum, B1, B2 ve C vitamini açısından oldukça zengindir. İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirir.  Ateş düşürücü etkisinin olmasının yanı sıra vücutta doğal antibiyotik etkisi yaratır.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim