"İllerin puan durumuna göre rahatlama olacak"

Yeni Adıyaman Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı mart ayında normale geçiş ile ilgili yaptığı açıklamaya değindi.

Salman mart ayından itibaren esnaflara yönelik bir rahatlama olacağını belirterek, "Geçmişte kantinciler, lokantacılar, kafeteryalar olsun illerin puan durumuna göre bir rahatlama olacak." dedi.

"Esnaf kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz"

Adıyaman’daki rakamlara bakıldığında bölge olarak kendilerini iyi hissettiklerini ancak sağlık kurulunun vereceği karara bağlı olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Esnafımız dört gözle eskiye dönecekleri günü bekliyor. Önümüzdeki süreç içerisinde, mart ayında iller bazında vaka sayılarının düşük olmasında dolayı bir gevşeme olacak bizde bunu sabırsızlıkla bekliyoruz.1 yıldır küçük esnafımızın bu konuda çektikleri sıkıntılar evlerine ekmek götürmedikleri halde biz Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifi olarak esnaf kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Dolayısı ile önümüzdeki süre içerisinde kendilerine ne türlü yardım yapılacaksa biz Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifi olarak bu konuda kendilerine yardımcı olacağız. Bu süreç içerisinde iki tane ertelemede oldu esnaflarımızın borçlarında dolayı  buda esnafımız için güzel bir şey oldu. Yaz aylarının gelmesi ile inşallah bu salgından kurtulacağız."

Kaynak:PHA