Borçlarından dolayı Halk Bankasında bulunan BETAŞ Tekstil fabrikası 8 yıl sonra yeniden açılacak. Fabrika, İstanbul’da yaşayan işadamı Hakan Özhan tarafından satın alındı. 500 kişinin istihdam edileceği fabrikanın iki ay içinde faaliyete geçeceği ve yine tekstil üzerine faaliyet yürütüleceği öğrenildi.

Yıllardır atıl durumdaydı

Besni’de bir dönem tekstil alanında faaliyet gösteren Koçer Ailesi bünyesindeki BETAŞ’ın yeri satıldı. Yeni sahibiyle Besni’ye üretim ve istihdam yaratacak olan Fabrika, 2012 yılından bu yana Halk Bankasına aitti. Yıllardır atıl durumda bulunan ve çürümeye terkedilen Fabrikanın satışı zaman zaman gündeme gelse de bu bir türlü gerçekleşmedi.

Son olarak Besnili işadamı Hakan Özhan ile Halk Bankası arasından yapılan protokolle fabrikanın yerinin satışı yapıldı. İşadamı Özhan Gazetemize yaptığı açıklamada, atıl durumda bulunan fabrikayı yeniden canlandıracaklarını ve eski günlerde olduğu gibi yine tekstil alanında faaliyet yürüteceklerini söyledi. Yeni makinelerle ilk etapta 50 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirten Özhan, 500 kişilik istihdam yaratacaklarını ifade etti.

Yeniden tekstil fabrikası oluyor

İşadamı Özhan; "Öncelikle kendimi tanıtmak gerekirse ben Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyım ve Besniliyim. Firmamızın yüzde 51’i bizim yüzde 49’u halka açık firma. Aynı SASA gibi borsada işlem görmekte. 
Besni’de ilk etapta 50 milyon liralık bir yatırım düşünüyoruz. Fabrikanın tadilatlarına başladık. Yine ilk etapta 500 kişilik bir istihdam düşünüyoruz. Bu sayı, yatırımı bitirdiğimizde ilk etapta düşündüğümüz istihdam sayısı. Yine haliyle yeni makinelerimiz gelecek. Şuanda Besni’deki fabrikamızı hızlıca faaliyete geçirmek için çalışıyoruz. Çalışmaların bitmesiyle tahmini 2 ay sonra burada fabrikamızı faaliyete geçireceğiz."dedi. 

İthalatı önlemek bizim için önemli

Şirketin faaliyetleri ve diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Özhan şöyle devam etti:

"Şirketimiz 2005 yılında kuruldu. 2012 yılında halka arz oldu. Hali hazırda İstanbul’da Polietilen üretim fabrikamız var. Yıllık 350 milyon lira cirosu var. Yaklaşık 50 milyon lira ihracatı var. Yine İzmir’de solunum cihazları üreten Kırmızı Bayrak Teknolojiye de ortağız. Tabi istihdam ve ihracatın yanında ne kadar çok mal üretirsek ithalatı da önlemek bizler için önemli bir husus. İçerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını nedeniyle Besni Devlet Hastanesine de 3 adet solunum cihazı desteği sözü verdik. Önümüzdeki günlerde onunda teslimatını yapacağız. 
Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan Adıyaman Valimiz Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanımız E. Mehmet Emre ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz Doğan Kara’ya teşekkür ediyorum." 


Kaynak:PHA