Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Adıyaman ilimiz de nasibini aldı.

Koçali Barajında Gövde Dolgu Çalışmaları Devam Ediyor

Bu kapsamda Adıyaman merkez Çelikhan sınırları içerisinde yapımı devam eden Koçali Barajında çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘İnşaat çalışmaları devam eden 124 metre yüksekliğindeki dev Koçali Barajı ve HES projesi tamamlandığında 187 bin 80 dekar tarım arazisinin sulanması ve yıllık
107 milyon kiloWatt.saat enerji üretilmesi sağlanacak olup ayrıca Adıyaman’ın 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşılanacaktır.
Projede gövdede kaya dolgu imalat çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

Milli Ekonomiye 132 Milyon Katkı

Proje tamamlandığında 2019 birim fiyatları ile dekar başına 705 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 132.000.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirten Aydın ,’ Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Haber:Ramız kıymaz