Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek komitesi (Gıda ticareti ve imalatı- market, fırın vb.) tarafından sektörünün sorun, talep ve çözüm önerilerini masaya yatırmak amacıyla toplantı düzenlendi. 10. Meslek grubu üyelerinin katıldığı ve video konferans yönetimi ile gerçekleşen toplantının açılışını MATSO Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Boztaş yaptı. Başkan Boztaş, sektörün sorunlarına değendi.

 

Pandemi döneminde tüm üyelere ulaşıldı

 Pandemi dönemi başladıktan sonra bir komisyon kurarak üyelerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek bu dönemde 10 kişilik ekip tarafından tüm üyeler aranarak sorun ve taleplerinin alındığını söyledi.

5 maddelik rapor haline getirilen sorunlar ilgili mercilere iletildi

Üyelerden gelen tüm talep, sorun ve önerileri üyelerin sorunlarını 5 maddede özetleyerek bir rapor haline getirdiklerini kaydeden Boztaş, raporu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığı ile ilgili mercilere ilettiklerini söyledi.

Bu ay bir destek paketi çıkmasını bekliyoruz

 Bu ay içerinde bir destek paketinin çıkmasını beklediklerini kaydeden Başkan Boztaş, “Manavgat ve bölgesinin ekonomisinin turizme dayalı olması ve pandemi den dolayı da turizmin yıl bazda eksi yüzde 79 civarında , ay bazında ise  yüzde 50’ler civarında ekside gitmesi, ödemelerini yapamaz duruma gelen üyelerimize iş insanlarına yönelik bir destek paketi açıklanmasını bekliyoruz. Bu günkü toplantımızda 10. Meslek grubumuzdaki siz değerli üyelerimizin söz alarak dile getirdiği sorun, talep ve çözüm önerilerini yeniden ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceğiz” dedi.

Söz alan üyeler sorun talep ve önerilerini iletti

Konuşmanın ardından toplantıya katılan tüm üyeler sorun talep ve önerilerde bulundular. Ardından komite üyeleri de birer konuşma yaptılar.