Manavgat’ta OSB için çok büyük bir heyecan var

 Toplantının açılışında konuşan Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit OSB’nin Manavgat için önemine değinerek bu konuda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş’ın heyecanı, büyük gayretleri ve emekleri olduğunu kaydetti. OSB’nin 25 yıldır Manavgat’ın gündeminde olduğunu ve son 4-5 yıldır da yerin onaylanması için mücadele edildiğini kaydeden Yiğit, “ciddi bir mücadelenin sonunda bu aşamalara geldik. Manavgat’ta OSB için çok büyük bir heyecan var” dedi.

Ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için OSB çok önemli

Manavgat ekonomisinin turizm ve tarım ağırlıklı olduğuna değinen Kaymakam Yiğit,  ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için OSB’nin önemini vurguladı. 230 bini aşmış nüfusu ile Manavgat’ın ciddi bir cazibe merkezi haline gelmiş hinterlandı olduğunu anlatan Kaymakam Yiğit,  “Akseki, İbradı, Gündoğmuş gibi çevre ilçelerle ekonomik bağı olan Manavgat ekonomisinin çeşitlenmesi için yeni bir alternatife ihtiyaç vardır. Alternatiflerinden birinin sanayinin organize haline gelmesidir.  OSB’nin kurulması ile Manavgat’ta yeni bir ekonomik faaliyet, iş alanı ortaya çıkacaktır.  OSB için sonuca doğru yaklaştığımızı hissediyorum. Manavgat ve Antalya OSB’nin kurulmasını dört gözle bekliyor. Valimiz Sayın Münir Karaloğlu Manavgat’a OSB kurulması konusunda çok katkısı var ve çok yakından takip ediyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odamız bu konuda büyük çaba gösterdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Antalya’ya geldiğinde konu gündeme geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın Danışmanı buradalar. Antalya ve Manavgat siyaseti aynı şekilde OSB’yi çok istiyor. Ciddi bir engelli koşunun ardından finişe yaklaştığımızı hissediyorum” diye konuştu.

Bilgilendirme yapıldı

Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çevre Mühendisi Peyzaj Yüksek Mimarı Mehmet Akif Çalışkan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Maden Mühendisi Hayati Kaya katılımcılara OSB ve yer konusunda bilgilendirme yaptı.

Kurum görüşleri imza ile tutanak altına alındı

Bilgilendirmenin ardından araziyi yerinde inceleyen heyet, kurum görüşleri kurum yetkilileri tarafından yazılı olarak bildirip imza ile tutanak altına alındı.

 Bakan Danışmanı Aydın; “Manavgat’taki istihdamı 12 aya yayacak olan OSB tarihi bir adımdır”

Toplantı sonunda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Hüseyin Tarık Aydın Manavgat’ta kurulucak OSB için son derece kritik ve tarihi bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek OSB’nin Manavgat’taki istihdamı 12 aya yayacak olması, şehrin turizm ve tarımın yanında bir sanayi şehri olması içinde son derece tarihi bir adım olduğunu söyledi. Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bugün Manavgat için son derece kritik ve tarihi bir toplantıyı gerçekleştirdik. Manavgat’ın bir evladı olarak bende bu toplantıda bulunmak istedim. Bu vesile ile Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın selamları ve sevgilerini iletmek istiyorum. Bildiğiniz gibi 20 yılı aşkın süredir Manavgat’ın OSB hayali var. Bu gün gerçekleştirdiğimiz toplantı vesilesiyle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Manavgat OSB hayaline hiç olmadığı kadar yakın.  OSB, Manavgat’taki istihdamın 12 aya yayacak olması, Manavgat’ı turizm ve tarımın yanında bir sanayi şehri olması içinde son derece tarihi bir adım olacak. Manavgat’ın 30-40 yılı bu kurulacak OSB sayesinde şekillenecek. Burası sadece Manavgat için değil, Antalya ve bölgemiz içinde iyi bir yatırım olacak. Türkiye’deki üretim seferberliğine Manavgat’ın da katılacak olmasını sayın bakanımız da çok önemsiyor. İnşallah Manavgat’ın OSB hayalini gerçeğe dönüştürmek için başta valiliğimiz, MATSO’nun çabalarının yanında bizde üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Manavgat’ın Organize Sanayi Bölgesine kavuşmasının sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu

Editör: TE Bilişim