Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Derneği Başkanı Ayșe Pınar Tümüklü, Türkiye'nin mobilya ihracatında geçen yıl dünyada 8'inci sırada olduğunu ancak ham madde sıkıntısı nedeniyle iş yerlerinde sorunlar yaşandığını söyledi.

'HAM MADDE ALIMINDA SIKINTI YAŞIYORUZ'

Türkiye genelinde mobilyacıların ham madde bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Ayșe Pınar Tümüklü, "Şu anda ne yazık ki Türkiye genelinde mobilyacılar; MDF, sünger, boya, kumaş gibi mobilya üretiminde kullanılan ham madde bulunması konusunda tedarikte sıkıntı yaşıyor. Fiyatlarda da yüzde yüzleri geçen zamlar yapıldı. Üretimlerin devam etmesi için zamları kabul edebiliriz ama fabrikalar kendi yurt içi üreticilerine şu anda ham madde konusunda sıkıntı yaratıyorlar, ihracata gönderiyorlar. Bu konuda en büyük sorun sadece biz değil, Türkiye genelindeki tüm mobilya üreticileri yaşıyor. Ürün tedarik edilemediği için sipariş alamıyoruz. Bu sebeplerden dolayı insanlar üretimlerini durdurma noktasına geldiler. Mobilya tamamen ham maddeye dayalı bir üretim olduğu için ham madde de bulunmadığı takdirde iş yerleri durma noktasına gelecek" dedi.

'DÜĞÜN SEZONU GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI'

Dünyada mobilya ihracatında 8'inci sıraya gelindiğini ifade eden Tümüklü, yaşanan sorunun düğün sezonu öncesi çözülmesini umduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Düğün sezonları yaklaşırken, ürün bulmakta yaşanacak olan sıkıntılar bir yana fiyatlar konusunda da ciddi sorunlar yaşanacak. Maalesef ham maddeye yansıyan bütün zamları ürünlere yansıtmak zorundayız. Umarız düğün sezonu başlamadan ham madde ile ilgili tedarik sorunu ortadan kalkar."

Editör: TE Bilişim