Bartın’da Pelenkoğlu Şirketler Gurubu 2018 yılında yüzde 20 lik büyümesi ile dikkat çekiyor. Şirket İŞKUR ile uyguladığı yeni çalışma programı ile devletin desteklerinden yararlanarak istihdamdaki yapısını muhafaza ediyor. Şirketin stratejik öncelikleri arasında emekçileriyle birlikte her koşulda birlikte yürümek bulunuyor. Şirket güçlü finansal yapısı ve kurumsal kimliği ile üretimden ihracata turizmden yapı malzemelerine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor.

Pelenkoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Uğur Pelenkoğlu son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Pelenkoğlu’’herkesin üretmesi, daha çok çalışması gereken zamanlardayız. Bu günler geçicidir. Önceki dönemlerde turizm ve üretime yaptığımız yatırımlar meyvelerini veriyor.2019 turizm sezonunda Amasra NORTHDOOR otelimiz için ön rezervasyonlarımız üst düzeyde. Ankara’da bulunan yün fabrikamızdaki üretimimizin tamamı ihraç edilmiştir.’’ diyerek herkesin taşın altına elini sokma zamanı dedi.

‘’İŞÇİ ÇIKARMADIK, İŞÇİMİZE DESTEK OLDUK’’

Uğur Pelenkoğlu’’İşçiler bizim iş arkadaşlarımızdır. İşçi çıkarmak bizim için en son seçenektir. İŞKUR ile 300 işçimizi kapsayan bir programla yolumuza devam ediyoruz. Hem işçimiz emeğine devam ediyor, hem de faaliyetlerimiz aksamadan devam ediyor. Devletimizin iş dünyasına sağladığı bu çalışma programı şirketlerimizde başarı ile uygulanıyor. ’dedi. Pelenkoğlu’’İş dünyası sahipsiz değil, devlet destek vererek moral oldu. Hepimizin fedakarlık etmesi gerekir.’’dedi.

‘’HER ZAMAN MÜŞTERİLERİMİZİN YANINDAYIZ’’

Pelenkoğlu’’Piyasanın kendi içinde şartları var. Dolardaki ve faizdeki dalgalanmalar reel sektörü direkt etkileniyor. Kurumsal kimliğimiz içinde finans yapımızı hep güçlü tutuyoruz. Bu müşterilimize de daha geniş imkanlar sağlamamızı sağlıyor. Elimizden geldikçe destek oluyoruz.Herkes fedekarlık yapmalı.Biz bu sorumluluğun farkındayız’’diyerek 2019 yılı için değerlendirmelerde bulundu’’Turizm sektöründe otelimiz için rezervasyonlar 2018 yılının çok önünde, başta Çin olmak üzere Ankara’daki tesislerimizde ürettiğimiz yün ihracaatı kalemlerimizde artış devam ediyor.

İnşaat sektöründe durgunluk geçici bir durum. Biz firma olarak yapı sektöründeki firmalara bugüne kadar olan desteğimizi devam ettiriyoruz. Her müşterimiz bizim için değerlidir. ’ ’diyerek yeni yatırım planlamaları içinde olduklarını açıkladı.

1966 yılında İbrahim Pelenkoğlu tarafından Şahıs firması olarak kurulan ve yarım asrı aşan Pelenkoğlu Şirketler Grubu bünyesinde 500'e yakın kişiyi istihdam etmektedir.. Çevresine saygılı, müşteri memnuniyetine önem veren, prensipli, güvenilir bir firma olan Pelenkoğlu Şirketler Grubu her geçen gün yatırımlarına devam etmektedir.