Empati kurmak bizi bencillikten kurtarır duyarlı bir birey olmamızı sağlar. Sorun odaklı olmaktan kurtarır, çözüm odaklı olmamızın kapılarını acar.

Bir insanın kendisini bir başkasının yerine koyarak onun duygularını düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır.

Her gecen gün empati yeteneğimizi kaybettiğimiz zamanlardayız ne yazik ki. Azar azar uzaklaştığımız her dakika biraz daha bencil anlayışsız duyarsız insanlar haline geldiğimiz çok net . Evetler tamamlar pekiler yerine neden niçin niye sorularını karşı tarafa sorma gereğini duymuyoruz, çünkü işimize gelmiyor geçiştiriyor kendimizi yormak ya da üzmek istemiyoruz.

İsin kolayına kaçarak samimiyetsiz duygudan uzak bağların halkalarını oluşturuyoruz.. Sağlıklı bağlar kurup o bağları güçlendirmekten kaçıyoruz. Sonuç olarakta yüzeysel birliktelikler doğru olmayan iletişimin içinde buluyoruz kendimizi.

Yaşamı anlamlı kılmak elimizde kendimiz dışındaki birilerinin yaşamlarında bir farkındalık yaratalım bir katkıda bulunalım.

 INSANI anlamaya tabiatla bağ kurmaya ökzsüzün başını okşayıp yârdim eli uzatmaya bizlere emanet olan hayvan dostlarımızla empati kuralım . Mutlu ve huzurlu bir yasam için...  Karacaoğlan bir şiirinde ne de güzel söylemiş "Ben dünyayı sonsuza dek bellerdim meğer dünya dört sultanlık yer imiş"...