Azerbaycan millet meclisi Kültür Komitesi Başkanı Ganire Paşayeva meclis olağan toplantısında Telif Hakları ve İlgili Haklar Kanunun da değişiklik yapılmasına ilişkin tasarıyı tanıtarak değişikliğin bu alanın gelişimine bir ivme olacağını söyledi.

Ganira Paşayeva, Azerbaycan Cumhuriyeti ' nin ′′ Telif Hakları ve İlişkin Haklar ′′ konulu kanununun, Kanunun 27 maddesinde bazı önemli değişiklikler ifade ettiğini belirterek şunları kaydetti: ′′ Bu 27 maddeyi not etmek istiyorum. Kanun kamu varidata ait iş ve nesnelerin çemberini belirler. İşte telif hakkının süresi dolmuş, hiç korunmamış eserler, Azerbaycan halkının örnekleri (geleneksel kültürel örnekler) ve Azerbaycan ' ın geleneksel bilgisi.

Azerbaycan halkının örnekleri ve geleneksel bilginin kamu varlıklarına sunulan çalışmaların amacı, onları her türlü hukuk dışı kullanım ve zarar veren diğer eylemlerden korumaktır.

Aynı zamanda kamu varlık çemberine ait çalışmaların devlet serveti ilan edildiği tespit edildi. İşin devlet servetine reform edilmesi, o çalışmanın ödenek bazında uygulanması için yasal bir dayanak oluşturur.

Önerilen yasa tasarısı şunlardır:

1) Azerbaycan folklorunun kamuda varidasyona dahil olduğu örneklerin kurulması ve Azerbaycan geleneksel bilgi devlet tescil mekanizması.

Azerbaycan folkloru ve geleneksel Azerbaycan bilgisi örneklerinin devlet tescilleri, ilgili devlet otoritesi tarafından onaylanmış kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek ve tescilli folklor örneklerine göre tanıklık edilecek;

2) Konuğun telif hakkı ve ilgili hakları alanında devlet politikasının uygulanması için devlet varyasyonlarının kullanımına odaklanmak.

Bu amaçla bu misafirler ilgili devlet kurumu pahasına nakledilecektir.

Taslak kanun, Azerbaycan halkının örneklerini ve geleneksel bilgilerini korumayı ve yaşatmayı, aynı zamanda devlet politikasının telif hakkı ve ilgili haklar alanında da verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Meslektaşlarımı bu önemli değişikliklere oy vermeye çağırıyorum ". dedi.

Haber: GAP olay