AYM Kültür Komitesi Başkanı Ganire Paşayeva, Halk ozanı Neriman Hasanzade ' yi evinde ziyaret ederek 90. yaş gününü kutladı. 

Bugün Halk ozanı Neriman Hasanzade 90 yaşına girdi. Dün bu vesileyle usta şairin evini ziyaret eden Ulusal Meclis Kültür Komitesi Başkanı Ganira Paşayeva, yıldönümünü tebrik ederek, Kültür Komitesi adına tebrik mektubunu takdim ederek, gönül sözlerini paylaştı:

′′ Sevgili Neriman hocam,

Kültür Komitesi adına, 90 yıl dönümünüzün vesilesiyle, ünlü entelektüel, sevgili Halk ozanı ve tanınmış bilim adamımız, sizi tebrik ediyor, sağlık sıhhat diliyorum!

Şairiniz, oyun yazarı şöhretiniz, geniş topluluğa, dünya Azerbaycanlılara, Kafkasyalılara, Türk ülkelerine, dünyanın dört bir yanındaki hayranlara iyi bilinir. Bunun yanı sıra, sen, Basın ve Bilgi Bakan Yardımcısı (1991-2001), Filoloji ve Kültür bilimsel çalışmaların yazarı ve Milli Havacılık Akademisi Daire Başkanı, aynı zamanda eski, kamu-politik, bilimsel mülkiyet olmadan etkinlik.

Heydar Aliyev ödülü, ′′ Şan ′′ ve ′′ Şeref ′′ Emirleri ile ödüllendirildiniz.

Bir kez daha tebrik eder, gönlünüzce olmasını dilerim!

Mutlu yıldönümleri "!

Halk ozanı, samimi sözler ve tebrikleri için Komite Başkanına teşekkür etti, edebi anılarını paylaştı, yaratıcılığında yenilikler üzerine sohbet etti ve günün yüzünü gören şiirler kitabını bağışladı.

Sayının imzaladığı Emir ile not edilmelidir. Cumhurbaşkanı dün, Halk ozanı Neriman Hasanzade ' ye Bağımsızlık Emri verildi.

Usta şairimizin 90 yıl dönümü münasebetiyle bir kez daha tebrik ediyor, sağlık sıhhat diliyoruz!