Azerbaycan Ulusal Meclis Kültür Komitesi Başkanı milletvekili Ganira Paşayeva, Vatansever Savaşın gazisi Leopold ve Mstislav Rostropovich ' in Ev-Müzesi ' nin bilimsel çalışanı Vugar Abdulali ' nin oğlu Mammadzade ' nin annesi Maya Aydın gizi Mammadova ile tarihi zafer üzerine görüştü.

 Emektar kültür işçisinin annesi, askeri hastanedeki tarihi zaferden dolayı tüm yakınlarını tebrik etti. Tedavi gören gazinin sağlığı ve bakımıyla ilgilendi ve yürekten sözlerini paylaştı:

′′ Sen Vatanseverlik savaşında cesurca savaşan bir gazinin annesisin.

Oğlunuz Vatan Savaşı ' na katılırken Zangilan bölgesindeki savaşlarda yaralandı ve doktorlarımızın şefkati sayesinde gün geçtikçe iyileşiyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı oğlunu ′′ Cesur savaşçı ", ′′ Fuzuli ' nin kurtuluşu için ′′ Gubadlının kurtuluşu için ′′ madalyaları ile ödüllendirdi ",

Sizin gibi gençlerimizle gurur duyuyoruz!

Vugar ' ın sıralarda savaştığı Ordumuzun birliği sayesinde tarihi ve kültürel anıtlarımız, kültürel kurumlarımız, tapınaklar Ermenistan işgalinden kurtuluşa erdi ve 30 yıllık hasreti sonlandırdı. Böylece anıtlarımızı onarma ve restore etme, yıkımlarını engelleme, yeni kültürel kurumlar inşa etme, bölgelerimizin kültürel geleneklerini, genel kültürel yaşamını yeniden canlandırma imkânları vardır.

Çok şükür şehitlerimizin kanı yerde kalmadı Azerbaycan ' ın tarihi zafer kazandı. Tarihi zafer vesilesiyle Gazi oğlunun ve tüm aile fertlerinin bayramını kutlarım "!

Kültür Komitesi adına emektar kültür emekçisine hitaben tebrik ve takdir mektubu, emektar annesine takdim edildi.

M. M. M. Mammadova Q. Samimi bir toplantı için Paşayeva ' ya teşekkür etti.

Haber:R.Kıymaz