Adıyaman’ın il ve ilçelerinde bulunan tarihi mekânları, mahalli müzik eşliğinde tanıtmak için gönüllü çalıştıklarını söyleyen sanatçılar yapacakları çalışmalarda basından destek beklediklerini söylediler.

Sanatçı Faik Hoşses ‘..Adıyaman’ımız bağrında çok sayıda tarihi turistik mekanı barındırıyor. Yıllardır bu eserleri tanıtmak için çalışmalar yapılıyor, bizlerde yerel sanatçılar olarak çorba bir tuzumuz olsun istedik. Buradan hareketle kolları sıvadık, gönüllülük esasına dayalı olarak, hiçbir ücret vs öne çıkarmadan herkes imkânını kullanarak biri birimize destek olarak iyi bir belgesel çalışma yapacağız.

On sanatçı arkadaşımızla bu çalışmaya bu ayın 15 itibariyle başlıyoruz. Sanat duyarlılığı nedeniyle GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı ziyaret ederek kendilerinin tavsiyelerinden ve tecrübelerinden yararlanmak istedik’ dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra sanat ve sanatçıyı önemsediklerine vurgu yaparak şunları söyledi ‘… Mahalli sanatçılarımız gücünü yerelden alıyor. Yaşadığımız kente renk katan bu kesimin projeleri her zaman bizim için önemlidir. Bizler cemiyet olarak imkanlarımız ölçüsünde yapılacak çalışmalara destek olacağız.

Yapılacak çalışma sonucu iyi bir belgesel çıkarsa bu çalışma onlar içinde bir örnek teşkil edecektir. Pandemi sonrası da oluşacak turizm hareketliliğinden de inşallah bölgemiz faydalanacaktır’ dedi.

Editör: TE Bilişim