İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 2021 Yılının "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edilmesi dolayısıyla illerde afetler konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gazeteciler AFAD mobil deprem simülasyon tırında eğitim aldı.

AFAD uzmanları tarafından 4 süren eğitim, eski Valilik bahçesine konuşlandırılan mobil deprem simülasyon tırında verildi.

Eğitimde deprem simülasyonu ile 7.2 şiddetinde deprem anı yaşatıldı.

Maske, mesafe ve temizlik kuralları kapsamında verilen eğitimlerde deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler aktarıldı.

Eğitimlere katılanlara teşekkür eden Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Altuğ, burada yaptığı açıklamasında, "Bildiğiniz üzere 2021 yılı AFED eğitim yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda Türkiye genelinde bir çok etkinlikler yapılmakta bunla ilgili AFAD Başkanlığımız simülasyon tırı bir hafta boyunca ilimizdeydi. Burada gerek öğrencilerimize gerek halkımıza deprem öncesi ve sonrasıyla ilgili bir farkındalık eğitimi veriliyor ve deprem anını yaşamayla ilgili öğrencilerde bir deneyim kazandırma amaçlanıyor. Bu amaçla şimdiye kadar gerek ilimizde gerek ilçelerimizde bir çok vatandaşımıza ulaşmış durumdayız. Hepimiz bakanımızın da dediği gibi 51 milyon kişiye ulaşmak pandemi şartlarında göz ederek bu eğitimleri vermeye gayret ediyoruz."dedi.