Genel başkan ağırlığı önemlidir hem teşkilat içerisinde hem halk nezdinde hem devlet kurumlarında bir duruşunuz bir değerinz bir kıymetiniz olur.
Bir partinin genel başkanı TÜİK ten dün randevu talep etmiş.
Kurum gerek siyasi sebeplerden olsun gerekse kendi bünyesindeki çalışma yoğunluğundan olsun sebebi her ne olursa olsun “SONRA BUYURUN YARIN MÜSAİT DEĞİLİZ “demiş.
Bu”sonra buyurun”davranışın yanlış ya da doğru olduğu elbette tartışılabilir.
Ama bence,Tartışılması gereken ismi irice bir partinin genel başkanının randevu verilmemiş bir müessesenin kapısına giderek kendisini içine düşürdüğü durum olmalı
Efendi;
size randevu verilmemiş
 siz:
 ATATÜRK ‘ün kurduğu bir partinin genel başkanısınız sizin CHP ‘nin genel Başkanı olarak bir duruşunuzun bir Ağırlığınızın olması lazım
Bilmez misiniz “Misafirliğe gidilirken gideceğiniz yerden “şimdi değil sonra gelin “ cevabı alırsanız nezaketen yapmanız gereken şey oraya Giderek kapı önlerinde şov yapmak değil gerekirse bu konularla ilgili genel merkezinizde ya da bir televizyon kanalında basına açıklama yaparak bu durumu anlatmaktır.
Belliki bilgi alma ya ya da bilgi vermeye görüş Belirtmeye değil,ŞOV yapmak niyetiniz varmış.
Milletin meseleleri şov yaparak çözülmez olmayacak vaatlerle insanların imkansızlıklarından faydalanılarak içi doldurulmayacak boş vaatlerle siyaset yapılmaz politika yapılmaz 
Genel başkan olunmaz.
Hele hele o randevu verilmemiş bir yerin kapısına giderek Kendini ve koskoca parti küçük düşürülerek genel başkanlık yapılmaz.
Ben doğrusu bu kadar Özgül ağırlık kaybı beklemiyordum bu kadar küçülme bu kadar basit bir şov yapılacağını hiç düşünememiştim.
Sizin danışmanlarınız randevu verilmemiş bir yere gitmenin sakıncalı olduğunu itibar kaybı olacağını kendinizi ve partinizi küçük düşürmüş olacağınızı söylemediler mi?
Olaya nereden bakarsanız bakın bana göre siz CHP gibi bir partinin genel başkanlığı yükünü kültürünü geleneğini kaldırıp taşıyabilecek bir kapasiteye sahip değilsiniz.
Kendiniz ve partinizle ilgili yeni bir tartışma konusu açtınz hem de kendinizi ve partinizi küçük düşürerek.
Hani helalleşmek demiştiniz ya bence siz önce partinizle sonra kendinizle helalleşin yapamadığınız Siyaseti bırakın artık.
Milleti gereksiz yere germeyin boşyere boş şovları yaparak kutuplaşmatırmayı arttırmayın.
Bu son davranışınızla devleti idare edebilecek bir Ağırlığınızın olmadığını İspat etmiş oldunuz.
Çözüm üretmek yerine şov yapanlar olmayacak vaatlerde bulunanlar Çözümsüzlüğün bir parçasıdırlar.
Onların da akibeti bellidir.
      M.Tuğrul Türkeri