Alkayış mesajında ‘..Ramazan; bolluk ve bereketin temaşa ettiği, huzur ve güvenin yaşandığı, rahmet ve cömertliğin zirveye ulaştığı, bir rahmet ayıdır. Gönüllere huzur veren Ramazan ayını bu yıl sevdiklerimizden uzakta geçirmiş olsak da, bereketini evlerimizde karşılayarak bu mübarek ayın manasını idrak etmeye çalıştık ve şimdi de Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 Bu yıl geçmişte bildiğimiz ve yaşadığımız Ramazanlardan farklı olarak tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 pandemisi sebebiyle hiç alışık olmadığımız, sosyal mesafe kuralları içerisinde deneyimlediğimiz bir Ramazan ayını geride bırakıyoruz.

 Devletimizin aldığı kararlar, vatandaşlarımızın kendi sağlıkları için büyük bir özveri ve sabırla uyduğu tedbir ve önlemler ile bu illeti de inşallah mücadelede en başarılı ülkeler arasında olarak, en az hasarla atlatmak üzereyiz.

Dünyanın çeşitli yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme ve haksızlığa uğrayan mağdur ve mazlum din kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Bu kardeşlerimiz ne yazık ki bu bayramı da burukluk içinde kutlamaktadırlar. Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan bu acıları yürekten paylaştığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.

Bu bayram sevdiklerimizle aynı ortamı paylaşamasak da, sımsıkı sarılamasak da gönlümüzdeki sevgi ve saygıyı paylaşıp uzakları yakın edecek, yine bayramları bayram yapacak, bu müstesna günlerin fazilet ve erdemine kavuşacağız.

Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu bir yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.

 Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren böylesi özel günleri milli ve manevi değerlerimizin inkişaf etmesi, birliğimizin ve dirliğimizin daha da güçlenmesi için önemli fırsat günleri olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileği ile bayramınızı en içten duygularla kutlarımdedi.

Haber:R.Kıymaz