Adıyaman Belediyesi tarafından tarihi çarşıda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kendisini takip eden basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Tarihi çarşıdaki incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kılınç, konuşmasına gazetecilerin gününü kutlayarak başladı.

Başkan Kılınç, “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Özellikle tüm olumsuzluklara rağmen canla başla, çok büyük bir özveri içerisinde kamu adına çalışarak, kamu yararını kendi yararının önünde gören siz kıymetli arkadaşlarımızın günü kutlu olsun. Bu vesileyle vefat eden mesleğin büyüklerine de Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Restorasyon çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gördüğünüz gibi şu an Tuz Hanı bitmek üzere. Bu dediğim gibi biraz da bahsettiğim burayı tamamen Adıyaman’ın en önemli turistik destinasyon merkezlerin bir tanesi hale getirmeye çalışıyoruz gelen turist sadece periferde ki işte o bizim için hem dünya için Türkiye için çok önemli olan turistik yerleri işte Nemrut, Cendere, Eski Kahta Kalesi ile birlikte şehre geldiği zaman o şehrinde şeyini görmesi gerekiyor cazibesini görmesi gerekir. Dolayısıyla insanlar daha çok böyle bir tarihi kültürel dokunun olduğu yerlere öyle bir meyil var bir de bu anlamda burayı güçlendirmek istedik. Çok şükür uzun bir süreçten sonra ciddi bir dirençten sonra bir koruma kurulundan geçti ihalesi yapıldı zaten gördüğünüz gibi bir kısmı bitmek üzere çok güzel bir şekilde devam ediyor tabi bu yetmez bununla birlikte kaynakçılar, demirciler bakırcılar o pazarlarda bu şekilde güçlendirerek daha böyle Adıyaman'a hem turistik açıdan hem de o tarihi dokuyu yansıtma noktasında çalışmalarımız devam ediyor şu anki şey bu biraz da bahsettiğim gibi eski Kâhta Kalesi'nde etrafına sokak sağlıklaştırma ile birlikte daha güzel bir hale getirmek için çalışıyoruz. Bu Tuz Hanı daha çok İl Özel İdareye ait orada hem konaklama olacak görebildiğim kadarıyla gastronomi merkezide olacak. Orada ve birtakım Bedesten tarzı şeyler de olacak dükkânlar verecek ama daha çok valiliğin ötesinde olduğu için bu arka taraflarına falan hepsini güçlendirmemiz lazım dediğin gibi Kale etrafını şu aşağıdaki o demirciler, bakırcılar, kaynakçılar hepsini güçlendirme eski dokuyu koruma noktasında yaşatma noktasında arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah bittiğinde çok daha güzel bir şey olacak Adıyaman için çok daha güzel bir alan olur.”

Konuşmanın ardından günün anlamına değer katmak için eline fotoğraf makinasını alarak basın mensuplarının fotoğraflarını kendisi çeken Başkan Kılınç, tekrar programa katılan tüm basın mensuplarının gününü kutlayarak, başarılar diledi.

Kaynak:PHA