Kocaman yaptığı yazılı açıklamasında, diğer meslek gruplarında da olduğu gibi kahvehanelerde de oyun kısıtlamalarının kaldırılmasının gerektiğni ve Sağlığın her şeyin önünde olduğunu ama kahveci esnafının da çok zor durumda olduğunu ifade etti.

Kahveci esnafının okey, tavla, iskambil oyun aletlerinin hiçbirisini oynatamadıklarını, bu durumdan çok mağdur olduklarınının altını çizen Kocaman açıklamasını şöyle sürdürdü:

”Kahvelerde bir masada dört kişi oturması halinde mesafeye uyulur, maskeye de uyulur, hijyene de uyulur. Kahveci esnafımız her daim kurallara uymaktadırlar. Kahveci esnaflarımız maske, mesafe şartı ve diğer kurallara uyarak normalleşme sürecine hazırlardır. İlçemizde 44 tane odamıza kayıtlı kahvehane bulunmaktadır. Her kahvede en az 2 kişi çalışmaktadır.  Bu da iş verenle birlikte 3 kişi eder. Buda yaklaşık olarak 600 kişinin ekmek kapısı demektir. Bu kadar insanın şimdiye kadar mağdur olduğunu en azından artık bu karardan vazgeçilerek gerekli tedbirler alınarak bu yasağın kaldırılmasını kahve ve kıraathanelerin de normalleşmesi ve bu durumun bir an önce düzelmesini hükümet yetkililerinden talep ediyoruz. Kahveci Esnafımızın tek davası ekmek davasıdır.”

Kaynak:PHA