Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlar sokak hayvanlarını unutmadı. Koronavirüsü önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının gelmesiyle birlikte beslenmesi gönüllü insanlar tarafından yapılamayan sokak hayvanları için yem ve mama desteğinde bulunuldu.

Koronavirüs nedeniyle İçişler Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanları için Büyükşehir Belediyesi tedbirler almaya devam ediyor.

Haftanın en az 3 günü yaklaşık 25 noktada yem ve mama desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi bu kez de Balıklıgöl platosunda, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile beraber Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma(KİHAYKO) temsilcileri ile beraber hayvanların beslenmesi yapıldı.

Tarım ve Orman Şanlıurfa İl Müdürü Murat Çakmaklı, “Sokağa çıkma kısıtlaması yasağı sürecindeyiz, herkes evinde ama sokak hayvanlarımız dışarıdalar.  Bizler ne mutlu ki bugün yasak döneminde kurumlar olarak Büyükşehir Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarının hayvan derneği ilçe temsilcileri ve il temsilcimizle bugün bir aradayız.” Şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Abdullah Açıkgöz ise, “Bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sokak havanları koruma dernekleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber Balıklıgöl Platosunda sokak hayvanlarına yem ve mama katkısı konusunda beraber bir çalışma yaptık.” Şeklinde konuştu.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği İl Temsilcisi Can Halil Çizmecioğlu ise, “Bugün bizlere mama desteğinde bulunan ve bu desteği düzenli olarak her ay gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize ve Zeynel Abidin Beyazgül başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği İlçe Temsilcisi Yasemin Al ise, beslenme etkinliğinde sokak hayvanlarına mama ve yem desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim