Çelik köyünde törene Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, Adıyaman Tarım- Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Balkar Belediyesi Başkanı Orhan Orhan, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven, TKK Müdür Yardımcısı Mesut Fıstık, muhtarlar ve ayçiçeği üreticisi çifçiler katıldı.

"TOHUM GİRDİ DESTEĞİ ARTACAK’

Ay çiçeği tohumu dağıtım töreninde konuşan Gölbaşı İlçe tarım Müdürü Erdal Yılmaz, "Gölbaşı İlçemize bağlı Çelik köyünde üretimi yoğun bir şekilde yapılan ayçiçeği kazançlı ürünler arasında yer almaktadır.

  Nisan ayı içerisinde ekimi yapılan ve Ağustos ayında hasat olgunluğuna kavuşan tarlalardan dekara ortalama 120-135 kg çekirdek elde edilmektedir.

Kuşların zarar vermemesi için özellikle boynu eğik çeşit tercih edilmiş, yağ randımanı yüzde 30-40 Aralığında. Gölbaşı İlçemizde Çelik köyünde üretimi yapılan ayçiçeği tarımının, 2022 yılı itibariyle komşu köyler tarafından da benimsenerek üretime geçildiğini sevinerek görüyoruz.

Yaklaşık 3 yıl önce 1000-1500 dekar olan üretim bu yıl itibariyle 5000 dekara yükseldiğini görüyoruz.  2022 yılında 1650 kg olan ayçiçeği tohum desteğimizi yapacağımız projeyle 3000 kg düzeyine çıkarmayı planladık. Çiftçilerimize dağıtılan tohumunun yüzde %70'i Bakanlık tarafından desteklenmektedir.

Bu yıl 61 üreticimize dağıtılan hibeli tohumdan nedeniyle üreticilerimiz memnuniyetlerini bizleri gördüklerinde ifade etmektedirler’ dedi.

Törende yapılan konuşmaların sonrasında çiftçilere ayçiçeği tohumları dağıtıldı, bereketli bir dönem olması dilendi.

Haber: GAP olay

Editör: TE Bilişim