GAP gazeteciler birliği genel yönetim kurulu Şanlıurfa il temsilciliğinde düzenlediği basın açıklamasıyla 15.GAp Oscar’ına start verildi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz basın toplantısında ‘3-4 yıldır yaşanan olaylar, depremler, Suriye idlib vs derken ertelediğimiz ara verdiğimiz GAP Oscar’ını bu yıl düzenleyeceğiz.

Bu yılda Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması hepimizde derin bir kaygı uyandırdı. Temennimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arabulucu çalışmaları gayretleri, hür dünyanın tepkisiyle bu sıcak çatışma bir ateşkesle sonuçlanır ve bu organizasyonu inşallah barış havasının yaygın olduğu ortamda yaparız.

GAP gazeteciler birliği genel yönetim kurulunun ilk toplantısı sonucu 15.GAP oscarı ödüllerinden

YILIN DEVLET ADAMI ÖDÜLÜ KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A

(Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını uluslararası alanda savunma, Türkiye ve KKTC’nin Akdeniz’de haklarının korunmasında gösterdikleri gayretler nedeniyle)

YILIN VALİSİ ÖDÜLÜ HAKKÂRİ VALİSİ İDRİS AKBIYIK’A

(Hakkâri’de can ve mal güvenliğinin sağlanmasında gösterdiği gayretler, ‘HAKKÂRİ’DE HAYAT’ projesiyle bölgenin sosyal ekonomik kalkınmasına yönelik çabaları nedeniyle)

YILIN BAŞARILI SİYASETÇİSİ ÖDÜLÜ TBMM MSK BAŞKANI AHMET AYDIN’A

(kaçak olarak adlandırılan tütün ekimlerinin yasal düzenleme ile serbestleşmesi, kooperatifler aracılığıyla kıyılmış tütünlerin paketlenip serbest piyasada satışı ve ihracatının yasallaştırılmasında ki gayretleri nedeniyle)

YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ MALATYA B.Ş.BELEDİYE BAŞKANI SELAHHATTİN GÜRKAN’A

(Dünya yaş kayısı üretiminin yüzde 85 karşılayan ve il ekonomisinin yüzde 60 girdisini sağlayan kayısının daha fazla değer kazanmasına katkı sunacak olan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinin yapılmasına katkıları nedeniyle)

YILIN BROKRATI ÖDÜLÜ T.C. CUMHURBAŞKANI BAŞ DANIŞMANI YALÇIN TOPÇU’YA

(Türk Cumhuriyetleri ve İslam ülkelerinin Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik duyarlılığı ve katkıları nedeniyle)

YILIN BAŞARILI AKADEMİSYENİ ÖDÜLÜ PRF. KÜRŞAD ZORLU’YA

(Türk dünyası ve akraba toplulukları arasındaki ilişkilerini güçlendiren çalışma ve buna yönelik akademik makale ve çalışmaları nedeniyle) VERİLECEKTİR.

Ödül için cemiyetimiz Üyeleri ve takipçilerimizin önerileri ödül komisyonumuz tarafından değerlendirilmektedir. 30 civarında ödül alacaklar içerisinde birçok dalda dünyanın çeşitli ülkelerinden devlet, siyaset, sanat ve iş dünyasından önemli kurum ve kuruluş temsilcileri 15.GAP Oscarı nedeniyle 14 Mayıs’ta Malatya’da olacaklardır.

Bu organizasyon nedeniyle çok sayıda basın mensubu tv ve gazete temsilcileri organızasyonu takip etmek üzere geleceklerdir. Onlarca televizyon yurt içinden ve dışından programı canlı yayınlayacaklar. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacağız.

Marifet iltifata tabidir sözü gereği güzel işler yapanları taltif edeceğiz bu vesile ile Malatya ve bölgemizde tanıtılmış olacaktır.

Bu organizasyona Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Mardin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Elâzığ, Muş ve Van gibi bölge illerimizden de gazeteciler ve stk temsilcileri katılım sağlayacaklardır dedi.

15.GAP Oscarı ile ilgili yapılan basın toplantısına GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat, genel başkan yardımcısı Mustafa Saim Ayhan Genel başkan danışmanları Yılmaz Çoban, Hüseyin Güzel ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Haber:GAP olay

Editör: TE Bilişim