Karadağ Mesire alanına gelen Adıyaman Hava Sporları Kulübü üyelerinden yamaç paraşütü pilotları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu defa da çocuklar için gökyüzüne havalandı.

Adıyaman Hava Sporları Kulübü Başkanı Murat Nalbat, gazetecilere yaptığı açıklamasında," 23 Nisan nedeniyle çocuklarımız için gökyüzünden selam gönderiyoruz."dedi.

Pandemi kısıtlama sürecinden dolayı etkinlik yapamadıklarını o nedenle 23 Nisan'ı daha önceden kutlamak zorunda kaldıklarını aktaran Nalbat, şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü yasaklarımız var başladı. 1 Mayıs'ta Mahmut El Ensari bölgesinde olacağız. 23 Nisan'da 23 çocuk uçurma sözümüz bunu orada gerçekleştireceğiz. Şuanda 23 Nisan nedeniyle çocuklarımız için gökyüzünden selam gönderiyoruz arkadaşlarımızla birlikte. Umarım bu sporda burada ilerler gençlerimiz en azından kötü alışkanlıklarından uzak durur. Çünkü ben inanıyorum ben alkol alan biriydim sigara içen biriydim bu spora başladıktan sonra sigara ve alkol yok. Ücretsiz verdiğimiz kurslarda gençlerimizi de bekliyoruz."

"Yılın 4 mevsimi uçabilinen tek yer"

Adıyaman’ın seyir terası olarak bilinen tepenin uçmak için çok uygun olduğunu aktaran Nalbant, şöyle devam etti:

Gençlik ve İl Spor İl Müdürlüğü'ne de başvuru yapmıştık, buraya bir pist yapılacak. Paraşütçülerin Güneydoğu'da tutkusu olacak bir tepe diye düşünüyorum.

Çünkü yılın 4 mevsimi uçurulabilen tek yer var orası da kuzey, güney, doğu, batı pistleri. İnanıyorum ki; bu yamaç paraşütçüleri seyir terasının yapıldıktan sonra şu Adıyaman için çok büyük bir değer kazanacak diye düşünüyorum. Şuanda 50'ye yakın pilotumuz var ama yalnız pistimiz olmadığı için sadece 10 tanesi uçabiliyor. İnşallah pist yapıldıktan sonra 50 tane pilot olacak."

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim